Novih pet slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, na području županije ozdravilo još pet osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je nakon redovne koordinacije održao konferenciju za medije na kojoj su predstavljene aktualne informacije o epidemiološkoj situaciji na području županije te provođenju druge faze liberalizacije uvedenih mjera u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 kojima se omogućuje reaktivacija zdravstvenog sustava u punom opsegu te rad uslužnih djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić uvodno je izvijestio kako u posljednjih 24 sata nema novooboljelih osoba od bolesti COVID-19.

„Na području naše županije do sada je ukupno zabilježeno 70 osoba pozitivnih na koronavirus, no dobra je vijest da je porastao broj osoba koje su ozdravile. Tijekom posljednjih nekoliko dana ozdravilo je još pet osoba te ih je sada ukupno 23“, kazao je načelnik Ljubić i osvrnuo se na drugu fazu liberalizacije mjera koje su s primjenom počele danas.

„Javni i privatni zdravstveni sektor se postupno počeo vraćati radu u punom opsegu, a s radom su počeli i frizeri, pedikeri, kozmetičari te saloni za masažu. Ovog vikenda održana su i vjerska okupljanja koja su prošla u najboljem redu. Županijski Dom zdravlja također radi u punom opsegu, ali i dalje molimo pacijente da se za preglede naručuju putem telefona kako se ne bi stvarale gužve u čekaonicama“, napomenuo je načelnik Ljubić.

Dodao je kako je županijski Stožer civilne zaštite na današnjoj koordinaciji donio preporuku koja se odnosi na Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica.

„Kako bi se očuvalo mentalno zdravlje štićenika koji su zdravi i nisu pozitivni na bolest COVID-19, a po protokolu su većinu svoga vremena u svojim sobama, dogovoreno je uz preporuku epidemiologa da se u kontroliranim uvjetima omogući šetnja u dvorištu Doma. Ovo je jedan oblik psiho-socijalne pomoći, no naravno sve će se odvijati uz nadzor zaposlenika Doma i uz strogo poštivanje svih mjera i protokola koje je preporučila epidemiološka služba“, pojasnio je Ljubić.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla izvijestila je kako se trenutno na području županije 43 osobe vode kao oboljele, od čega 37 osoba otpada na koprivnički Dom za starije i nemoćne.

Što se podataka za cijelu Hrvatsku tiče, Nacionalni stožer za civilnu zaštitu objavio je pet novih slučajeva zaraze virusom COVID-19, dok je jedna osoba preminula. S današnjim podacima, ukupno je 2101 slučaj zaraze koronavirusom, dok je preminulo 80 osoba.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.