Trogodišnjak upaljačem zapalio kuću

VecernjiList.gifPOŽAR Spašavajući sinčića Marijan Severović zadobio teške opekline

SVETI IVAN ŽABNO – Igrajući se upaljačem trogodišnje je dijete prekjučer zapalilo posteljinu na kauču u kući svoga djeda Mirka Severovića (76) u zaselku Crlenjaki u općini Sveti Ivan Žabno. Požar se brzo proširio na cijelu kuću, koja je potpuno izgorjela, potvrdila nam je jučer koprivničko-križevačka Policijska uprava. Spašavajući trogodišnjeg sina teške opekline zadobio je njegov otac Marijan Severović (48), koji je prevezen na liječenje u Opću bolnicu u Koprivnici.



U gašenju požara sudjelovali su dobrovoljni vatrogasci iz sela Cepidlaka, članovi DVD-a iz Svetog Petra Čvrsteca i Svetog Ivana Žabna, te pripadnici javne vatrogasne postrojbe iz Križevaca. Unatoč svim naporima gasitelja, potpuno je izgorjela prizemnica veličine 14 sa 6 metara sa svim pokućstvom, kućanskim uređajima i odjećom obitelji. Šteta se procjenjuje na oko 150.000 kuna.

Vatrogasci su spriječili da se požar proširi na obližnje gospodarske zgrade. Načelnik općine Sveti Ivan Žabno Vladimir Oguman pokrenuo je jučer prikupljanje pomoći za nesretnu obitelj Severović, koja je ostala bez krova nad glavom i cjelokupne imovine.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.