Dvojicu Hrvata u Srbiji ubila struja

VecernjiList.gifSMRT U APATINU Radnici križevačke tvrtke stradali na gradilištu robnog centra

Anica Kostadinović iz križevačkog sela Carevdara od subote navečer ne spava  još je u šoku te ne može vjerovati da su njezine kćerčice, osmogodišnja Klaudija i petomjesečna Lorena, ostale bez oca.    



Nosili u rukama

Mnogo joj je toga još nejasno, a od zaposlenika križevačkog ITS-a doznala je samo da je njezin suprug Dejan (30) poginuo od udara struje na gradilištu robnog centra križevačkog KTC-a u Apatinu u Vojvodini. Čula je da mu je upomoć priskočio stariji kolega, Darko Berend (48) iz Križevaca, ali da je i njega pogodio strujni udar od 20.000 volti iz dalekovoda pod kojim su premještali metalnu skelu. Obojica su radili kao monteri križevačke tvrtke ITS, Dejan Kostadinović kao strojarski tehničar i Darko Berend (48) kao strojobravar. Nesreća se dogodila prošle subote oko 13.30 kad su zajedno s kolegom Danijelom Vrbancem (21) iz križevačkog sela Apatovca u rukama nosili osam metara visoku metalnu skelu, koja je u jednom trenutku zahvatila dalekovod. Kostadinović je ostao na mjestu mrtav, a malo zatim poginuo je i Berend, koji ga je htio izvući ispod skele. Navodno su ih drugi radnici na gradilištu, očekujući Hitnu pomoć, pokušali oživiti pokrivši ih zemljom.

Radili bez odmora

Preživio je samo Danijel Vrbanec, koji je dobio opekline prvog i drugog stupnja te je na liječenju u somborskoj bolnici i izvan je životne opasnosti. U obitelji Kostadinović u Carevdaru zatekli smo jučer i Dejanova oca Đuru koji, zdvojan i ogorčen.  Čuli smo da se tamo radilo bez odmora, od jutra do večeri, a Dejan bi došao kući nakon dva tjedna, samo na jedan dan. Tražit ću glavu za glavu jer ništa nam ne može vratiti sina, muža i oca  odrješiti su Anica i Đuro. Smeta im što im sućut osobno nije došao izraziti vlasnik križevačke tvrtke ITS Branko Radivojčević. Supruga Darka Berenda  također ne može doći k sebi od šoka.
 Bio je jedini hranitelj naše obitelja. Ne znam kako ću dalje bez njega  kroz suze je rekla Zdenka Berend.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.