Vatrogasci će održavati križevačku javnu rasvjetu

RKCLogo.jpgPoglavarstvo Grada Križevaca odlučilo je proširiti popis djelatnosti Javne vatrogasne postrojbe grada. Pored svojih glavnih poslova, preventive i gašenja požara, spašavanja ljudi i imovine i pružanja tehničke pomoći u nezgodama, križevački vatrogasci bit će osposobljeni i za održavanje javne rasvjete na području grada. Razloge za ovu odluku pojasnio je gradonačelnik Branko Hrg:
– Budući da imamo najavu da HEP po svom novom ustroju i više neće moći održavati javnu rasvjetu i neće se moći ni javljati na natječaje za održavanje javne rasvjete, pokrenuli smo aktivnosti u Javnoj vatrogasnoj postrojbi da se doregistriraju i da se pripreme, u slučaju potrebe, za obavljanje ove djelatnosti, naveo je Hrg.
Po riječima zapovjednika križevačke Javne vatrogasne postrojbe Ivana Pečarića, na ovaj način gradski prostori imat će sigurno održavanje rasvjete, a koristi će imati i postrojba; novim poslom bavit će se nekolicina kvalificiranih starijih zaposlenika, a zarada će se ulagati u zapošljavanje mlađih. Pri tom nisu potrebna nikakva ulaganja u kupnju opreme, jer ju vatrogasci već posjeduju.

Vezano

Komentari su zatvoreni.