Sutra u grad bez auta

Kretanje_2006.gifSutra ćemo vidjeti kako se kreću križevački gradski dužnosnici. Oni će u 10:30 sati središtem grada proći biciklima, u sklopu obilježavanja Europskog dana bez automobila 22. rujna.
Središte Križevaca od 9 do 17 sati zabranjeno je za promet automobilima i građani slobodno izlaze na ulice – hodaju, voze, igraju se.


Prvi korak u sutrašnjim aktivnostima učinit će skupnom šetnjom izviđači odreda Kalnik. Zatim se u parku na Nemčićevom trgu žonglira, rola, skejta ili izvodi parkur, vještine predstavljaju K.V.A.R.K.-ovci, školarci, slobodni građani.
Oni koji pak vole dva kotača, mogu krenuti zajedno s dužnosnicima i s bicikla (is)pitati drže li oni ravnotežu u gradu.

Dan_bez_automobila___05.JPGOrganizator sutrašnje akcije je Pučko otvoreno učilište Križevci koje s pokroviteljem, Gradom Križevcima, slavi Europski tjedan kretanja od 18. do 22. rujna. Tema ovogodišnjeg Tjedna je Sigurne ulice za djecu. Na tu temu vrtićanci danas sudjeluju u likovnim radionicama. Cijeli dan u atriju Likovne galerije sutra je otvorena i prigodna izložba o biciklima, romobilima i alternativnim prijevoznim sredstvima, a u Gradskoj knjižnici izložene su knjige s temom europskog tjedna kretanja.
Biciklima_za_cisci_zrak.jpg
Poticaj alternativnom načinu kretanja daje i KTC, promotivnom prodajom bicikala i rola u svojoj trgovini Ivana, od 9 do 17 sati. Svima koji dopješače ili se dovezu u grad gornjogradsko društvo Lipa za okrijepu nudi domaće štrukle.

Gradski puhački orkestar za kraj će, u 16:30 sati, ulice pokrenuti  promenadnim koncertom.

Križevci su tek jedan od tri grada u Hrvatskoj koji su ove godine ušli u službeni program Europskog tjedna kretanja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.