Ivanićgradska ‘Forma’ izlaže u Križevcima

Otvorenje_izlozbe_ivanicani.JPGPonekad se čini da 365 dana u godini nije dovoljno za raznolike kulturne programe koji se Križevčanima pružaju u njihvom gradu. Tako se neminovno (srećom ipak ne prečesto) događaju i ovakva preklapanja, kao u četvrtak navečer, kada je istovremeno s koncertom u crkvi Svetog Križa održano otvorenje izložbe udruge Forma Iz Ivanić Grada. Radi se o uzvratnoj izložbi nakon što su u studenom prošle godine članovi Križevačkog likovnog kruga gostovali u Ivanić Gradu, a izložbu su upriličili u suradnji s Gradskim muzejem Križevci i Križevačkim likovnim krugom.

Forma je također prvenstveno likovna udruga, ali ne samo to. Pored šireg pristupa pojmu likovnoga, koji u ovoj udruzi okuplja i djela primijenjene umjetnosti, Forma objedinjuje i književnike.
postav_izlozbe01_14_09.JPG
I mada izložba nije najadekvatniji milje za predstavljanje književnosti, ovdje su ipak bile izložene knjige izdanja članova Udruge. Nadamo se da ćemo možda na nekom adekvatnijem predstavljanju biti upoznati s književničkim dostignućima prijateljske udruge.
postav_izlozbe_02_14_09.JPG
Raznolikost likovnih radova izloženih ovom prilikom, uz prevlast zavičajnog sižea, pejzaža i veduta, donekle nas je mogla podsjetiti na zajedničke izložbe radova naše domaće likovne udruge. To je naglasio i ravnatelj Gradskog muzeja Zoran Homen prilikom predstavljanja gostiju, mada je između redova dodao da bi ivanićkoj likovnoj udruzi znatno pomogla onakva likovna škola kakva je više godina vođena ovdje u Križevcima, a koja će od ove godine krenuti ponovo.
prigodan_kulturnoumjetnicki_program.JPGU svojstvu recenzenta udrugu je korektno predstavila mlada povjesničarka umjetnosti Maja Burger, a nakon  pozdrava dopredsjednika Gradskog vijeća Grada Križevaca Davora Japeca, koji je izložbu otvorio, predstavnici obaju udruga razmjenili su poklone i najavili dalju suradnju.

Izložba se u Likovnoj galeriji može posjetiti do 24. rujna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.