Naselje Trema ponovno će imati školu

RKCLogo.jpg60-tak osnovaca i predškolaca iz naselja Trema u općini Sveti Ivan Žabno od iduće školske godine više neće morati putovati na nastavu u matičnu školu "Grigor Vitez". Ugovor o gradnji nove područne škole potpisali su župan koprivničko-križevački Josip Friščić i predsjednik Uprave tvrtke „Radnik“ Mirko Habijanec. Gradnja nove zgrade koja će zamijeniti onu izgrađenu davne 1948-me i u kojoj je inspekcija pred par godina zabranila održavanje nastave, zajednički je projekt Županije i Općine Sveti Ivan Žabno i njime će se osigurati prostor i za predškolce i za osnovce tog kraja, naglasio je župan Friščić.

– Da ne rješavamo probleme svaki na svoj način, u posebnim prostorima funkcioniranje jedne i druge djelatnosti te radi racionalnog korištenja prostora a nakon toga i kroz broj izvršitelja kao osoblja, dogovorili smo da se objekt projektno riješi tako da služi za potrebe osnovne škole, ali da se u objektu osigura i prostor, sukladno standardima, za predškolski odgoj.
Taj dio investicije, vrijedan 380.000 kuna, snosit će Općina Sveti Ivan Žabno, a ostatak do 3.170,000 – proračun Županije. Rok dovršenja objekta je 30. svibanj iduće godine, a njegove građevinske karakteristike naveo je prvi čovjek "Radnika" Mirko Habijanec.
– Ima oko 400 kvadrata neto prostora za otprilike 60-tak djece sa predškolom i školom; to je jedna klasična zidano-armirano-betonska konstrukcija po projektu kuće "Kašik". Glavnina radova bit će gotova ove godine, tako da ovaj rok dovršetka nije upitan.
Vjerojatno najzadovoljniji potpisivanjem ugovora bio je načelnik Svetog Ivana Žabna Vladimir Oguman, kojem mještani Treme nisu vjerovali da će ikada više imati Područnu školu u svojem mjestu.
– I roditelji a i djeca nisu imala jamstva da će sigurno biti izgrađen novi objekt, poglavito ako se sruši stari, a on je i srušen jer nije samo ugrožavao živote djece koja su pohađala nastavu u njoj, nego i one koji su uz nju prolazili, s obzirom da je padao crijep i cigla i ona je stvarno bila u ruševnom stanju.

Vezano

Komentari su zatvoreni.