Motociklizam: Prvak sa samo 14 godina

JutarnjiList.gifKriževčanin Marko Višak (14) najmlađi prvak Hrvatske u brzinskom motociklizmu

KRIŽEVCI – Prošle godine kada mu je bilo samo 13 godina titula državnog prvaka izmaknula mu je za samo jedan bod, no ove je godine Križevčanin Marko Višak uspio ostati prvak u brzinskom motociklizmu u klasi 125 ccm.

– Osvajanjem 1. mjesta Marko je postao najmlađi prvak u brzinskom motociklizmu od osamostaljenja Hrvatske i presretni smo što će se naš klub zbog Markova postignuća i po tome isticati u hrvatskom brzinskom motociklizmu – rekao je tajnik AMK Stjepan Peršin.

Najmlađi prvak, učenik 8. razreda OŠ Vladimir Nazor, danas je rekao da je titula bila neizvjesna sve do samog kraja, odnosno posljednja utrka prvenstva održana je ove nedjelje, 10. rujna, u Oroslavju.

– Nas četvorica smo do samog kraja imali podjednake šanse za pobjedu. Moj klupski kolega Mislav Perkušić (17) prije posljednje utrke imao je osam bodova više od mene, no u Oroslavju je ostao bez bodova jer mu je otkazao motor, a ja sam uspio utrku završiti na 3. mjestu – u jednom dahu nam je rekao Marko, dometnuvši kao je ove godine najviše bodova skupio na grobničkoj stazi.

– Tamo sam dva puta bio prvi i jednom drugi. Po Grobniku najviše volim voziti jer nema šikana kao na gradskim utrkama i mogu doista juriti i po 180 na sat, koliko je maksimum mog motora – rekao nam je Marko, koji je ove godine na grobničkoj stazi osvojio i jedno 3. mjesto u Alpe Adria kupu.

– To mi je najbolji plasman u Alpe Adria kupu gdje se natječem s vozačima iz Slovenije, Italije, Mađarske, Slovačke, Češke i Srbije, a najsretniji sam bio kada sam u toj jakoj konkurenciji u kolovozu na Grobniku sa 1.47:253 odvozio najbrži krug utrke – priča Marko, koji nam otkriva kako je osim među hrvatskim vozačima stekao dobre prijatelje i među strancima.

– Najbolji prijatelj u Kupu Alpe Adria mi je Miloš Nešić (16) iz Srbije. On mi je čak na jednoj utrci posudio i motor kada je moj zakazao, a super se slažem i s Bertom Comlekom (32) iz Slovenije, prvakom Kupa u super bike klasi koji mi stalno pomaže savjetima. Comlek mi je uz mog klupskog kolegu Dražena Kemenovića, te koprivničkog veterana Krešimira Erdeca i jedan od uzora – kaže Marko i dodaje da bi volio upoznati Valentina Rossija, svjetskog prvaka u GP klasi, koji mu je aposlutno prvi na ljestvici motociklističkih uzora.

Marko kaže kako mu je san da se možda i sam jednog dana okuša na Svjetskom prvenstvu, no bit će jako sretan ako iduće godine ponovi ovogodišnji rezultat u prvenstvu Hrvatske i poboljša plasman u Alpe Adria kupu, u kojem je ove godine ukupno bio 5.
Križevački klub četvrtu godinu zaredom klupski prvak Hrvatske

Uz Markov uspjeh križevački klub ove godine ima i jednog viceprvaka i dva 3. mjesta. Viceprvak u klasi 600 ccm je Dražen Kemenović, a dva 3. mjesta u prvenstvu (u klasi 125 ccm i 600 ccm) osvojio je Mislav Perkušić, no svi su ti plasmani Križevčanima ove godine donijeli 404 boda i 4. put zaredom naslov ekipnog prvaka Hrvatske. Tajnik kluba Peršin ističe da je klub izvrstan i u natjecanju oldtimera, gdje je Dario Pokos treću godinu zaredom prvak države u klasi I.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.