Kadetski prvak Dušak na prvenstvu Europe u šahu

RobertDusak_1.jpg MiselBertusi.jpgOd 9. do 20. rujna traje europsko šahovsko prvenstvo za mlade u Herceg Novom, gdje među osamdeset kadeta, nastupa novopečeni državni prvak – Robert Dušak u ime ŠK "Križevci". On je naslov prvaka, zajedno s Mišelom Bertusijem iz ŠK "Podravka" iz Koprivnice, svaki u svojoj dobnoj kategoriji, redom do 9 i do 13 godina, osvojio ovoga ljeta na pojedinačnom kadetskom prvenstvu održanom na Visu, kad je mladi Bertusi još igrao za križevački klub. Tako su obojica stekli pravo nastupa na svjetskom prvenstvu sljedeće godine. Velikom uspjehu križevačkog šaha pridonijeli su i Adriana Horžić četvrtim, Jan Bjeličić petim i Natalija Krsnik šestim mjestom.

Dušak je u Šahovsku školu kluba došao krajem 2004. godine, a već sljedeće osvaja drugo mjesto u Šibeniku na državnom prvenstvu kadeta do 9 godina, sa šest pobjeda i tri remija. U listopadu 2005. na međunarodnom prvenstvu Hrvatske za kadete do 8 godina uvjerljivo osvaja prvo mjesto sa dva boda prednosti, ostvarivši svih devet pobjeda. Dvostruki je prvak Županije.

Bertusi je od najstariji član Šahovske škole od sadašnje generacije kadeta. Trostruki je prvak županije i pobjednik mnogobrojnih turnira, a na dosadašnjim prvenstvima države najveći uspjeh mu je 5. mjesto. Na prvenstvu Europe do 8 godina u Budimpešti osvojio je odlično 9. mjesto i 2003. bio najuspješniji hrvatski predstavnik. Trenutno brani boje ŠŠK "Podravka" iz Koprivnice.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.