Zagrebački saksofoni u petak u Križevcima

ZG_sax_4.jpg
Križevačka će glazbena publika u petak 8. rujna moći prisustvovati jedinstvenom glazbenom događaju, koncertu četvorice saksofonista, članova poznatog Zagrebačkog kvarteta saksofona.
Ovaj cijenjeni sastav iz Zagreba, koji je aktivan više desetljeća, osnovali su tadašnji svršeni studenti zagrebačke Muzičke akademije u klasi prof. Josipa Nochte, dok sadašnja postava, koja će nastupiti i u Maloj dvorani Hrvatskoga doma u Križevcima, djeluje zajedno od 1989. godine.
 

Cetvorica_saksofonista.gifDragan Sremec na sopran saksofonu, Goran Merčep na alt saksofonu, te Saša Nestorović i Matjaž Drevenšek sa saksofonom tenora i basa, snimili su desetak ploča, kako samostalno tako i u suradnji s drugim glazbenicima, a nastupali su u više europskih zemalja i u zemljama sjeverne Amerike.
Održali su koncerte s najpoznatijim simfonijskim i puhačkim orkestrima Hrvatske i Slovenije, radeći s mnogim cijenjenim dirigentima, za što su nagrađeni stručnim priznanjima i dobrim kritikama. Na repertoaru zagrebačke saksofonske četvorke klasična su djela namijenjena saksofonskim kvartetima kao i skladbe raznorodnih glazbenih usmjerenja aranžirane za saksofon. Osim toga, kvartetu su na praizvedbu povjerena i djela uglednih skladatelja iz Hrvatske i Slovenije kao i drugih zemalja.
Križevačkoj publici predstavit će se skladbama Wolfganga Amadeusa Mozarta i Johannesa Brahmsa a na glasoviru će ih pratiti Ivan Batoš.
Koncert u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Križevci priređuje se povodom dana sv. Marka Križevčanina a počinje u 19:30 sati.
Ulaz je besplatan.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.