Mršić: ‘Hadezeova vlada gradila je samo kamene temeljce’

Dosadašnja vlada ništa nije učinila na gradnji najavljivanog nadvožnjaka kod željezničkog kolodvora u Križevcima, remonta pruge i gradnje njenog drugog kolosijeka, kao niti na izgradnji kraka brze ceste do Križevaca i dalje do Koprivnice. HDZ-ova vlada u protekle četiri godine ne samo što nije počela graditi već nema niti građevinske dozvole a nije niti počela raditi projektnu dokumentaciju. Rekao je to saborski zastupnik SDP-a Zvonimir Mršić na današnjoj konferenciji za novinare, koju je održao na pružnom prijelazu u Križevcima, na lokaciji obećavanog nadvožnjaka brze ceste.

Mršić je novinarima govorio o prometnoj infrastrukturi važnoj za razvoj križevačkog i gospodarstva Koprivničko-križevačke županije, u koju u protekle četiri godine nije ulagano. Podijelio je i Vladine odgovore na svoja zastupnička pitanja u Saboru, iz kojih je, kaže, vidljivo da HDZ nije krenuo u razvoj prometne infrastrukture na ovom području.

"HDZ-ova vlada nije ništa činila na rješavanju krucijalnih pitanja za stanovnike Križevaca, posebice u vezi spoja na brzu cestu, denivelacije pružnog prijelaza i gradnje nadvožnjaka iznad pružnog prijelaza, da se ne govori o projektu remonta pruge, koji je stao pred ulazom u križevački kolodvor. Kolodvor nije taknut, a drugi kolosijek pruge Dugo Selo-Križevci-KoprivnicaBotovo trebao je biti gotov prije dvije godine. Već danas bi Križevčani prigradskim vlakovima svakih 45 minuta bili u centru Zagreba", istaknuo je Mršić.

Govoreći o onome što očekuje na izborima, kazao je da je na građanima da odluče hoće li da projekti stagniraju ili će 25. studenoga odlučiti dati glas za buduću SDP-ovu vladu s gotovim projektima koje je HDZ ostavio u ladici. Za razvoj gospodarstva križevačkog kraja, koji sad najviše pati, potrebno je riješiti sva tri prometna problema, jer bi tvrtke iz ovog kraja i njihovi kooperanti mogli graditi.

Mršić garantira da će u sljedeće dvije godine prometni problemi, ako SDP pobijedi na izborima, biti riješeni jer će se skratiti rokovi za prikupljanje dokumentacije i obavljanje pripremnih radova za gradnju.
Na novinarsko pitanje hoće li se i kada, jedina preostala neasfaltirana državna cesta, ona preko šume Paka, uključiti u projekte obnove cesta, Mršić je kazao da će, bude li vlada SDP-ova, na proljeće radovi početi, a da je potpredsjednik Vlade Damir Polančec potrošio sva svoja obećanja koja je davao proteklih godina.
"Ova vlada nema projekte, Polančec nije sposoban niti da s Kalmetinog kamiona uzme komadić i da asfaltira ono što je obećao. Sve su županije u Hrvatskoj državno zemljište dobivali u trajno vlasništvo, osim Koprivničko-križevačke, kojoj je zemljište samo dano na pravo korištenja i građenja sljedećih 25 godina, što ne ide u smjeru jednakomjernog razvoja Hrvatske", zaključio je Mršić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.