Najuspješnijima – put u Veliku Britaniju

RKCLogo.jpgŠestero ponajboljih studenata križevačkog Visokog gospodarskog učilišta
dekan Vinko Pintić nagradio je studijskim putovanjem u Veliku
Britaniju. Njihov odabir rezultat je javnog natječaja na koji su se
studenti trebali sami prijaviti ako su smatrali da njihova studentska i
vannastavna postignuća zaslužuju nagradu, pojasnila je prodekanica za
nastavu Renata Husinec.

– "Na osnovi javnoga natječaja koji je dekan raspisao, studenti su se sami morali prijaviti i u toj prijavi morali su dati svoju kratku studentsku biografiju, popis ocjena, rezultate ispita i neke svoje aktivnosti koje su obavljali izvan nastave, gdje su se istakli, gdje su postigli određene rezultate, i nakon te prilično komplicirane procedure dekan se odlučio da nagradi šestero studenata."

Oni će tijekom boravka u Britaniji tri dana provesti razgledajući znamenitosti Londona, a četiri na sveučilištu Harper Adams, dodaje Renata Husinec, koja će im kao koorinatorica za međunarodnu suradnju Učilišta, biti i voditeljica puta. Inače, sveučilište Harper Adams, 2004. proglašeno za najbolje stručno sveučilište u Velikoj Britaniji, i partner je križevačkom Visokom gospodarskom učilištu u provođenju projekta Tempus.

– "Oni će nam omogućiti da obiđemo ne samo prostore u kojima se odvija nastava, jednu sjajno opremljenu, ogromnu biblioteku, nego i njihove ogromne ratarske površine koje služe boljoj edukaciji i stjecanju stručnih znanja studentima, a ujedno služe i za izvođenje pokusa i pomažu kvalitetnijoj objavi radova njihovih profesora", naglasila je Renata Husinec.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.