Besplatna gradilišta

VecernjiList.gifDAR Križevcima država dala 45 hektara za poduzetničku zonu

KRIŽEVCI – Potpredsjednik Vlade Damir Polančec u Križevcima je s gradonačelnikom Brankom Hrgom potpisao ugovor o pravu građenja na nekretninama u državnom vlasništvu u korist grada. Tako su Križevci dobili pravo na dvadesetogodšinje korištenje 45 hektara državnog zemljišta u Gornjem Čretu. Za taj "dar" treba u državni proračun uplatiti 45.000 kuna, odnosno 1000 kuna po hektaru. Istodobno Križevci su obavješteni da će iz pretpristupnih fondova Europske unije dobiti 200.000 eura za izradu dokumentacije radi građevinske dozvole za novu zonu.


Njihov projekt poduzetničke zone prošao je u paketu zajedno s Postojnom u Sloveniji i Nagyuatadom u Mađarskoj. U roku od tri godine Križevci se obvezuju pripremiti komunalnu infrastrukturu. Gradonačelnik Branko Hrg najavio je da će se po modelu lego kockica, ovisno o zanimanju poduzetnika, urediti dvadesetak gradilišta. Poduzetnicima će se ustupiti besplatno za gradnju tvornica, radionica i drugih proizvodnih objekata pod uvjetom da zaposle nove radnike. Na tom mjestu moglo bi se otvoriti između 900 i 1000 novih radnih mjesta.

Spomenuvši i druge križevačke projekte iz Vladina paketa, Polančec je najavio i skoro preseljenje sjedištva Hrvatskog stočarskog centra iz Zagreba u Poljanu Križevačku i pripreme za gradnju brze ceste od Gradeca do Vojakovačkog Kloštra i Koprivnice. Buduća brza cesta i drugi željeznički kolosijek od Dugog Sela do Botova prolazit će pokraj treće križevačke poduzetničke zone.

Vezano

Komentari su zatvoreni.