Glazbeno-poetska Križevačka ljetna večer

LjetneVeceri2006.jpg

Četvrti po redu glazbeni događaj Križevačkih ljetnih večeri u petak 25.
kolovoza od 21.00 sati će ugostiti kantautorice Romanu Orešnik Mlinarić iz Križevaca
i Vladanku Ivković iz Sarajeva, te zagrebački sastav neobična naziva
Hempljyv’s. Ulaz je slobodan, uz pokroviteljstvo Grada Križevaca, a
organizatori Pučko otvoreno učilište Križevci i udruga K.V.A.R.K.
očekuju dobru posjećenost Kluba kulture tu večer.

Najavljena kao večer pjesme i poezije, posljednja u nizu ovogodišnjih Ljetnih večeri križevačkoj će publici predstaviti pjesnikinju i šansonjerku Vladanku Ivković, autoricu albuma "Put u krug" (1994.) i ovogodišnje zbirke pjesama "Mrvice beskraja". Često nastupa na kulturnim događajima poput promocija i izložbi, a uz samostalne koncerte rado gostuje i glazbenicima sličnog izričaja.

Domaćoj je publici dobro poznata Romana Orešnik Mlinarić, kantautorica i gitaristica, članica nekadašnjeg ženskog rock-sastava Bube. Radila s mnogim glazbenicima, svirala bas-gitaru s Davorinom i Bogovićima, autorica mnogih radio-reklama te pjesama izvođača duhovne glazbe, poput Jelene Radan ("Mogu sama", 2003.) i sastava Electro Spiritus ("Idem k Tebi", 2002.). Večeras će se posebno predstaviti kao vokal i gitara sastava Hempljyv’s izvodeći country pjesme.

Prvi od dva renomirana instrumentalista uz Romanu u sastavu je Rista Ibrić, stalni član grupe Plava trava zaborava, na violini, mandolini, gitari i Irish bouzoukiju. Jedan od Baretovih Plaćenika, u 30 godina profesionalne karijere kao instrumentalist, aranžer i producent surađuje s glazbenicima iz Hrvatske i inozemstva, poput Gibonnija, The Sick Swing Orchestra, Parnog valjka, Prljavog kazališta i EKV. Trenutno u vlastitom studiju radi glazbu za kazalište.

Drugo jako glazbeno ime je Igor Arlović, studijski glazbenik koji surađuje s raznim hrvatskim i slovenskim izvođačima, na gitari, banjou i dobrou. Tako je instrumentalist i koaranžer na albumu "Ramirez" (2004.) te autor i producent na "Zmijo, kupit ću ti mungosa" (2005.), svojevrsnom rock’n’roll cabaretu benda Tomislava Filipana.

Vezano

Komentari su zatvoreni.