Najstarija i najmlađa zajedno

VecernjiList.gifGOSPODARSTVO Mesna industrija Križevčanka kupila križevački Improm

KRIŽEVCI – Dvije križevačke mesoprerađivačke industrije, 86 godina stara Križevčanka i 16 godina stari Improm, ubuduće će poslovati kao jedno poduzeće. Potvrdio nam je to jučer mr. Stjepan Ljatifi, predsjednik uprave Križevčanke, ne spominjući novac. Rekao je, ugovorom se obvezao na jednogodišnju šutnju. Do kraja godine oba poduzeća rade samostalno, a od Nove godine kao zajedničko, no o imenu se još trebaju dogovoriti.

Stjepan_Ljatifi.JPGVijest je pomalo i iznenadila Križevčane, s obzirom na to da se Improm u obitejskom vlasništvu Damira Šketa dokazao nizom suhomesnatih trajnih delikatesnih prerađevina pod zajedničkom markom Gušti, te linijom bezmesnih pašteta i narezaka Vegetariana. To više što je poduzeće za kakvoću proizvoda i inovacije nagrađeno Zlatnom kunom Hrvatske gospodarske komore i drugim odličjima, a probilo se i na strana tržišta. Ljatifi smatra da će zajedničko poduzeće s oko 180 zaposlenih podjelom poslova i korištenjem pogona na dvije lokacije u gradu smanjiti troškove i pospješiti nastup na tržištu.

Pogon_u_Impromu.JPGDok Križevčanka ima svinjogojske farme u Petrinji i klaonicu u Tomislavovoj ulici u Križevcima, gdje se ne može više širiti, Improm u svojoj tvornici u poduzetničkoj zoni u Cubincu ima suvremen pogon za preradu s vrhunskom tehnologijom.

Osim toga na putu je da dobije i izvozni broj za Europsku uniju.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.