Dan grada uz Vladina obećanja i dvije povelje

Svecana_sjednica_Dan_grada___06.JPGKako smo već izvijestili, Križevci danas obilježavaju Dan grada, 754 godine otkako je ban Stjepan tadašnjem naselju poveljom udijelio naslov slobodnog i kraljevskog grada s pripadajućim povlasticama.
Povodom Dana grada danas je u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma u Križevcima održana svečana sjednica Gradskoga vijeća Križevaca.


Hrg_prepricava.JPGGovoreći o učinjenom u protekloj godini
križevački je gradonačelnik Branko Hrg kazao kako očekuje da u
sljedećem jednogodišnjem razdoblju u gradu bude riješeno stanje bivše
vojarne za koju postoji projekt prenamjene u gospodarske i obrazovne svrhe, kao i pokrenut gospodarski razvoj gradnjom gospodarskih zona i izgradnjom brze ceste.
Polancec_obecava.JPGPredstavnik Vlade Republike Hrvatske, njen potpredsjednik Damir Polančec čestitao je Križevčanima dan grada, obećavši kako će Vlada na predstojećoj, dugonajavljivanoj sjednici u Koprivnici odlučiti o ustupanju objekata i površina bivše križevačke vojarne "Ban Stjepan Lacković" gradu, za njenu prenamjenu.
Među inim obećanjima, najavio je da će Križevci postati sjedište Hrvatsdkog stočarskog centra, te da će brza cesta Vrbovec-Koprivnica, od koje bi odvojak trebao ići i za Križevce, dobiti punu potporu Vlade.

Povelja_Pag_KZ.JPGSvečani je dio sjednice pripao potpisivanju povelja o prijateljstvu i suradnji Križevaca i grada Paga, te našega grada i Nagyatada u Mađarskoj, i dodjeli gradskih priznanja pojedincima i organizacijama.
U prisustvu vijećnika Gradskoga vijeća Paga i članova paškoga gradskog poglavarstva, paški gradonačelnik Andreja Bukša i križevački potpisali su obnovljenu Povelja_Nagyatad_KZ.JPGPovelju između dvaju gradova, nakon 30 godina njenog ustanovljavanja i mjesec dana otkako je to učinjeno u Pagu.
Gradski načelnik Nagyatada Istvan Ormay u ime je svoga grada također potpisao povelju kojom ovaj susjedni mađarski grad i Križevci začinju prijateljske i suradničke odnose.

Pismena priznanja Križevaca primili su Draženko Kovačić, Tonko Mijač, Zvonimir Richter, Stipe Stipić i Krešimir Žinić, plakete su dobili Ivan Katavić, Instruktažni centar Križevci i DVD Ravenski Novaki a zahvalnice Savez udruga osoba s tjelesnim invaliditetom Hrvatske i HEP-pogon "Elektra" Križevci.
Nagradeni_Dan_grada___06.JPGGrad Križevci je dobio još jednog počasnog građanina pa tu titulu od danas nosi Valentin Puževski.
Pjevanjem i sviranjem Dan grada su uveličali Gradski tamburaški orkestar "Sveti Marko Križevčanin", Hrvatsko pjevačko društvo "Kalnik" i klapa "Sol" iz Paga.

Vezano

Komentari su zatvoreni.