Vrtićka djeca od papirića stvaraju ‘svijet’

Gradski_vrtic_za_Zemlju.JPGPovodom skorašnjeg Dana planeta Zemlja koji se u cijelom svijetu obilježava 22. travnja, djeca u dvama križevačkim dječjim vrtićima danas su sudjelovala na likovnoj radionici u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Križevci.

U Dječjem vrtiću Križevci i vrtiću Zraka sunca po dvadesetero je mališana od kolaž-papira izrađivalo oblike koji ih podsjećaju na prirodu, okoliš i svijet oko njih, uz napomenu da sav materijal moraju iskoristiti a ne baciti.


Time se i djeci najmanje dobi, podsjeća voditelj radionice mr. Zdenko Balog, nastoji kroz kreativnost u igri ukazati da iskoriste što je moguće više materijala, pa su tako djeca svaki izrezani i odbačeni komadić šarenog papira trebala sačuvati i ukomponirati u svoje likovne radove cvijeća, sunca i zelenila.

Uz pomoć teta dječaci i djevojčice su marljivo sakupljali svaki papirić učeći se kroz suradnju i igru vrijednostima očuvanja okoliša.
Zraka_sunca_za_Zemlju.JPGRadovi dječjih pogleda na Zemlju u subotu će, na sam dan planeta, biti izloženi na panoima ispred ulaza u Gradsku knjižnicu  te u ponedjeljak u predvorju Velike dvorane Hrvatskog doma, uoči početka svečane sjednice Gradskog vijeća za Dan grada.

Unatoč sredstvima osiguranima iz Grada, ovaj događaj nije nažalost našao svoje mjesto među ostalim aktivnostima objavljenim na plakatima za Dan grada Križevaca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.