Na državnom susretu pjevat će 4 ‘naša’ zbora

Zbor_Glazbene_najbolji.JPGS današnjeg županijskog natjecanja zborova i susreta glazbene mladeži održanog u Križevcima na državni susret u Varaždin, što će se održati od 10. do 12. svibnja plasirala su se četiri zbora, od njih 11, koliko ih je izašlo pjevati na pozornicu Velike dvorane Hrvatskoga doma.


Nakon odslušanog dvosatnog programa stručno povjerenstvo u sastavu prof. Branko Oreški uime Državnog povjerenstva, Ivanka Konfic i Marija Jurašin odlučilo je da će Koprivničko-križevačku županiju na Glazbenim svečanostima Hrvatske predstavljati dječji zbor Zvončić OŠ Vladimir Nazor Križevci, dirigentice Sanje Petranović i pjevački zbor OŠ Grigor Vitez Sveti Ivan Žabno kojim ravna Višnjica Radić.

Iz kategorije starijeg uzrasta u Varaždin ide i pjevački zbor OŠ Fran Koncelak iz Drnja s dirigenticom Elizabetom Pencir i najstariji, srednjoškolci mješovitog zbora GŠ Alberta Štrige Križevci kojeg vodi prof. Branka Špoljar.
Logo_18.susreta_zborova.gif
Zbor glazbene škole predstavio se skladbama W.A. Mozarta, L. Marenzija, A. Markovića i Bakera, Luikinga i Owensa i uz pratnju gudačkog trija te za svoju izvedbu dobio, doznajemo, visokih 98 bodova.

Prof. Branka Špoljar nam je, uime organizatora svečanosti, domaće glazbene škole, prenijela zaključke članova stručnog povjerenstva, koji su se složili da je "razina  zborskog muziciranja u našoj sredini sve viša i da svi zborovi s voditeljima zaslužuju pohvale za svoj trud."

Također je izrazila žaljenje što je današnje nastupe pratilo vrlo malo gledatelja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.