Vatrogasna zajednica grada Križevaca održala godišnju skupštinu

U društvenom domu u Svetoj Heleni Vatrogasna zajednica grada Križevaca održala je svoju redovnu godišnju skupštinu.
Skupštinu je otvorio predsjednik Vatrogasne zajednice Ivan Mužić nakon čega je Izvješće o radu u protekloj godini prezentirao Jurica Smiljan. Istaknuo je kako su brojili ukupno 31 dobrovoljno vatrogasno društvo čime je ova Vatrogasna zajednica jedna od najvećih po broju društava u cijeloj Hrvatskoj.
Dodao je kako se nabavljala oprema, vršili preventivni obilasci domaćinstava, donesen je Prosudbeni plan mjera i aktivnosti za vrijeme turističke i žetvene sezone, a vršilo se i bodovanje društava koje je pokazalo kako su ona iz godinu u godinu sve aktivnija. Na kraju podnošenja Izvještaja zahvalio je Koprivničko-križevačkoj županiji i Gradu Križevcima na uspješnoj suradnji.
Program rada za ovu godinu iznio je zapovjednik Ivan Matosović istaknuvši kako će se u ovoj godini pomoći društvima u ostvarivanju zakonskih i drugih prava, održavati vježbe, obilježavati obljetnice, izvesti nadzor spaljivanja na otvorenom prostoru, organizirati seminari te surađivati s vrtićima i školama kako bi se upoznali s djelatnošću vatrogasaca.
Prigodnim riječima obratili su se brojni delegati, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, predsjednik Gasilske zveze Žalec iz Slovenije Edvard Kugler, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović, zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek u ime župana te Ivan Vuk u ime saborskog zastupnika Branka Hrga.
Zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević posebno se dotaknuo u govoru novog Zakona o vatrogastvu te pozvao sve da se uključe u javno savjetovanje kako se ne bi dogodilo da predsjednici dobrovoljnih vatrogasnih društava budu kažnjavani samo zato što su dobrovoljci.
Ovoj skupštini prisustvovale su i vijećnica Gradskog vijeća Grada Križevaca Sanela Stručić te pročelnica Upravnog odjela za pravne i opće poslove Sandra Vuketić.

Vezano

Komentari su zatvoreni.