Studenti savjetovali križevačke gimnazijalce

GimnazijaKZ.jpgJučer navečer se u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga održala
tribina za maturante pod nazivom "Bolonjski proces i studiji u
Hrvatskoj"
.

Susret studenata bivših gimnazijalaca i maturanata, koji
tradicionalno organizira prof. Gordana Pintarić-Kovač, od ove godine je
podržala i križevačka udruga P.O.I.N.T., posebno njeni članovi Mario
Rajn
i Vedran Šantak.

Nakon kratkog uvodnog izlaganja o Bolonjskom procesu koje je ispred P.O.I.N.T.-a održao Hrvoje Belani s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, gimnazijalcima su se predstavili brucoši i studenti s različitih studija. U dvosatnom druženju gimnazijalci su mogli čuti informacije o mogućnostima upisa, studiranju i zahtjevima na pojedinim fakultetima.

Studenti_maturantima.jpg

Pravni fakultet predstavili su Neven Trivanović i Mihael Radmanić. O studijima na Filozofskom fakultetu govorili su Martina Pavić, Krunoslav Puškar i Iva Rupčić. O studiju medicine pričali su Marin Kamenjašević i Martin Tremski. Prometni fakultet predstavili su Mario Tolnaj i diplomirani inženjer cestovnog prometa Rudolf Karre, također civilni pilot. O novom studijskom programu FER-a govorili su Vilim Ivančan i Alen Kralj.

Predstavljanje_brucosa.jpg

Učiteljske studije predstavile su Martina Benjak, Nina Markulin i Sanja Vujić. O studijima Prirodoslovno-matematičkog fakulteta govorili su Mario Rajn, Jasmina Rakić i Petra Siladi. Strojarstvo je predstavio Zoran Mihajlović, a studij veterine Vedran Nervo. O studiju stomatologije govorio je Vedran Šantak, farmaciju je predstavila Lucija Filipašić, a o studiju ekoinženjerstva govorio je Nikola Pandurić.

Brucosi.jpg

Organizatori zahvaljuju svima na dobroj posjećenosti, a posebno studentima od kojih su neki, unatoč studentskim obavezama idući dan, našli vremena za ovo okupljanje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.