Ljuti na Primorca zbog više natjecanja u jednom danu

JutarnjiList.gifKRIŽEVCI – "To je onaj razred prof. Ivana Peklića. Među prvima je po
izostancima, a najbolji na natjecanju. Znam, u sedmici je, kako ne bih
znala, o njemu posljednih dana priča cijela škola jer je nadmašio
konkurenciju iz drugih škola i zauzeo prvo mjesto u čak šest predmeta
na županijskim natjecanjima."


To nam je danas, kad smo je pitali zna li gdje bismo mogli naći IV. c,
rekla učenica Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog. No, kada smo
pronašli slavni IV. c, njegovi su se učenici već bili razišli na satove
jezika, ali u tili čas, ponosna na svoje kolege, u trenu ih je okupila
jedna razredna kolegica.

– Nije to ništa tako strašno, u našoj školi puno je uspješnih razreda na natjecanjima, no nama se ove godine posrećilo i uzeli smo prva mjesta u šest predmeta – skromno nam je rekao Andrej Dundović, županijski broj 1 iz fizike i informatike.

Njegov kolega Ivan Štironja pobijedio je u francuskom i u kemiji, u kojoj su učenici ovog razreda na županijskom natjecanju među četvrtašima bili bez konkurencije osvojivši sva tri najbolja plasmana.

– Druga je bila kolegica Lucija Ištvanović, koja nam je bila adut na današnjem natjecanju iz biologije, a treći je bio naš Marin Videković. Slična je situacija bila u engleskom, gdje je Andrej Hendelja osvoji prvo mjesto, a Goran Cetušić drugo – preuzela je riječ Irena Sokolović, broj 1 u matematici među četvrtim razredima u Županiji i prethodne tri godine uzastopna sudionica državnog natjecanja.

– Ako već mislite pisati o nama, napišite i da smo ljuti na ministra Primorca – žustro je nastavila Irena. Naime, i ove se godine dogodilo da se u jednom danu održava više natjecanja iz jednog predmeta.

– Baš je ministar obećao da će učenicima omogućiti da izađu na natjecanja iz više predmeta, no ove je godine opet došlo do preklapanja. Kolega Štironja bio je pobjednik i na općinskom iz zemljopisa, a kako je županijsko natjecanje iz kemije bilo isti dan, nije mogao sudjelovati na oba. To nas je najvjerojatnije zakinulo za još jedno prvo mjesto – u jednom je dahu izrekla Irena i dodala da to nije jedini prigovor u vezi s natjecanjima.

Dajemo pozitivnu vibru cijelom razredu

Najuspješnija četvorka IV. c kaže da ne čini samo ona kvalitetu razreda. – Cijeli razred je prava škvadra, puno se družimo i sve to daje pozitivnu vibru cijelom razredu. Uz razrednika Peklića, koji nam je velika moralna potpora, ključ našeg uspjeha su i naši mentori. Bez njih ni ne bi bilo takvih rezultata – rekao nam je Štironja.

Dodao je da je mentorica za engleski Irena Orak, za francuski Biljana Grubačević, za biologiju Željka Nemet-Mihajlović, za kemiju Gordana Pintarić-Kovač, a za matematiku i fiziku legenda Ratko Višak, koji je do lani, u 14 godina otkako radi u Gimnaziji, čak 13 puta imao djecu na državnim natjecanjima. Među njima bilo je i državnih prvaka i sudionika Svjetske matematičke olimpijade. Lucija je bila prva u biologiji, a naša kolegica Ivana Selanec druga – rekao nam je Andrej.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.