Kupnja, koncesija ili dar?

VecernjiList.gifPRENAMJENA Mesić, Polančec i Friščić za prenamjenu bivše vojarne u Križevcima

KRIŽEVCI – Nakon izjave predsjednika Stjepana Mesića da podupire dodjelu bivše vojarne u Križevcima Gradu ili Županiji, u Križevcima se nadaju da će se objekt napokon prenamijeniti.

Zasad se još jedino ne zna hoće li je Grad morati platiti ili mijenjati za svoje zgrade, hoće li je dobiti na koncesiju ili će je država darovati za strogo namjenske potrebe. Gradu bi najviše odgovaralo potonje jer bi kredit predviđen za kupnju vojarne usmjerili za obnovu Doma HV-a i drugih zgrada.

 
 

Riječ je o oko pet milijuna kuna, kaže gradonačelnik Branko Hrg, objašnjavajući da je od 20 milijuna kuna kredita deset milijuna namijenjeno povratu starog duga, a pet milijuna za sanaciju odlagališta komunalnog otpada u šumi Ivančno brdo. U Dom HV-a namjerava se preseliti Gradsku knjižnicu iz prostorija u Hrvatskom domu. Predložit će se ujedno da se u bivšoj vojarni najprije uredi poduzetnički inkubator, a potom i prostori za škole te socijalne potrebe.

Hrg se nada da će konačnu odluku o prenamjeni vojarne donijeti Vlada na skoroj sjednici u Koprivnici, što podupiru i potpredsjednik Vlade Damir Polančec i župan Josip Friščić. Prije točno godinu dana križevački program prenamjene poduprla je tijekom posjeta Križevcima i stručna komisija NATO-a.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.