Svećenik miri političare

VecernjiList.gifKRIŽEVCI – Nekadašnji i sadašnji gradski dužnosnici rado sjednu za zajednički stol kad ih netko pozove, a redovito se radosno na Svetog Valentina odazivaju pozivu križevačkog župnika Ivana Žufike.
-Želio sam ih potaknuti da bez obzira na stranačku pripadnost, razgovaraju i razmijene mišljenja o tome kako promicati ime Svetog Marka Križevčanina te raditi na napretku grada i uvjerio sam se da im je to drago – kaže velečasni Žufika.


Dužnosnike i bivše križevačke kapelane velečasni već nekoliko godina okuplja na blagdan sveca zaštitnika križevačke župe Svete Ane, najprije na zajedničkoj misi, a potom i na ručku.
Politicari_i_svecenici_u_crkvi.JPGJučer su se, za razliku od prošlih godina, kad je uvijek netko izostao, okupili u punom sastavu, saborska zastupnica Ivana Sučec-Trakoštanec, Stjepan Palijan i Roko Bašić, svi iz HDZ-a, nekadašnji gradonačelnici iz HSS-a Antun Blažinčić i Marijan Vuković, koji su u međuvremenu promijenili ili napustili stranku, sadašnji gradonačelnik Branko Hrg (HSS) i njegov prethodnik, bivši saborski zstupnik prof. dr. Valentin Puževski, dožupan Darko Koren (HSS).

Nakon mise, koju je predvodio pater Josip Sremić, gosti su se našli na svečanom ručku u župnom dvoru. Za stolom su političari i svećenici dali svoje primjedbe, ali i korisne savjete i prijedloge kako što bolje promicati križevačke vrijednosti uza zagovor svojih svetaca, Valentina i Marka Križevčanina.

Vezano

Komentari su zatvoreni.