Križevci: Produžen pritvor ocu osumnjičenom da je silovao 3 kćeri

JutarnjiList.gifKRIŽEVCI – Zbog sumnje da je silovao svoje tri kćeri stare tri, pet i sedam godina, stanovniku Koprivničko-križevačke županije Đ. M. (55) produžen je pritvor u Istražnom zatvoru u Bjelovaru.

Potvrdio nam je to jučer sudac Županijskoga suda Dragutin Srečec, zadužen za komunikaciju s novinarima. PU koprivničko-križevačka o slučaju nije izvijestila, no kako doznajemo od suca Srećeca, osumnjičeni Đ. M. nalazi se u pritvoru još od 14. prosinca.

Malodobne kćeri Đ. M. je, navodno, silovao kroz dulje vremensko razdoblje, a sve se doznalo tek nakon što su djevojčice smještene u udomiteljsku obitelj. Prema riječima suca Srećeca, osumnjičeni će biti u pritvoru dok se ne završi istražni postupak.

Kako doznajemo od susjeda osumnjičenog, slučaj ima i drugu tragičnu dimenziju jer je majka silovanih djevojčica S. T. (30), s kojom je Đ. M. živio u izvanbračnoj vezi, ujedno i njegova nećakinja, a priča se i o mogućnosti da mu je nevjenčana supruga ujedno i kćer, odnosno da je Đ. M. istodobno i djed silovanih djevojčica.

Susjedi osumnjičenog kazali su nam da do oduzimanja djece nisu znali ništa o događanjima unutar obitelji, osim da osumnjičeni nevjenčano živi sa svojom "rođakinjom".

– Obitelj osumnjičenog susjeda stanovala je nekoliko mjeseci do oduzimanja djece u kući čiji je vlasnik u Njemačkoj. I susjed je, čuli smo, prije nego se doselio u našu ulicu radio negdje u inozemstvu. S ni kime iz ulice obitelj se nije družila, a ja sam ih povremeno viđala samo kad su nekud išli, ali uopće nismo kontaktirali. Nismo ni slutili da u toj kući roditelji vode seksualne odnose pred djecom, a kamoli i za ove druge gnjusne stvari o spolnim odnosima s djevojčicama sve dok nismo čuli da je susjed završio u zatvoru, a susjeda na psihijatriji – kazala nam je jedna od susjeda iz ulice gdje je osumnjičeni Đ. M. s obitelji stanovao prošle godine.

U nadležnom Centru za socijalnu skrb zbog dobrobiti djece ne žele govoriti o slučaju, no kako doznajemo, još u listopadu Centar je kazneno prijavio majku i oca zbog zanemarivanja i zapuštanja djece, a tada se prvi put i posumnjalo na mogućnost seksualnih odnosa oca s malodobnim kćerima, da bi kaznena prijava za spolni odnošaj s djetetom te rodoskvrnuće bila podnijeta nakon što su djeca smještena u udomiteljsku obitelj. 

Ako Đ. M. ne bude proglašen neubrojivim, kaznena prijava teretit će ga posebno za svaki spolni odnošaja s djetetom, a posebno za svako rodoskvrnuće, odnosno incest.
Majka djevojčica, navodno, liječi se u psihijatrijskoj ustanovi.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.