Županija će podupirati Križevce

Zupanija_gradu.JPGU ukupnom županijskom proračunu za 2006. godinu za potrebe zdravstva i školstva na području Križevaca predviđeno je 4,3 milijuna kn. Ustvrdio je to na današnjem radnom sastanku s dužnosnicima grada Križevaca župan Koprivničko-križevačke županije Josip Friščić. Govoreći o suradnji županije i Križevaca kazao je kako će s kapitalnim ulaganjima u našem kraju upoznati Vladu Republike Hrvatske na sjednici koja će se održati sljedećega mjeseca u Koprivnici.


Na sjednici će se razmotriti križevački program prenamjene bivše vojarne u Križevcima na površini od 10 ha, te ulaganja županije u regionalni sustav vodoopskrbe i izgradnja brze ceste.
"Brza cesta od čvorišta Vrbovec-Gradec preko Križevaca do Koprivnice i njen nastavak za Mađarsku, uz regionalni sustav vodoopskrbe od životne su važnosti za daljnji gospodarski razvitak naše županije", istakao je župan, najavivši nastavak financiranja zdravstva i školstva u Križevcima.
Uskoro_otvorenje.JPGTo uključuje preseljenje biokemijskog laboratorija iz sadašnje trošne zgrade u drugu zgradu križevačke Ispostave doma zdravlja te uređenje okoliša i parkirališta oko zdravstvenih službi, kupnju vozila za patronažnu službu i sanitetskog vozila.

U 2006. godini započet će gradnja igrališta pokraj zgrade Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga a za potrebe Srednje gospodarske škole priprema se uređenje govedarskog praktikuma i nekih učionica te izrada dokumentacije za učenički dom.

Friščić najavljuje skoro otvorenje zgrade doma zdravlja, izgrađene prije nekoliko mjeseci, te nove zgrade Područne škole u Đurđicu, kao i polaganje završnoga sloja asfalta u Pušći.

Idućeg tjedna u Koprivnici se očekuje sastanak županijskih čelnika s upravom Hrvatskih željeznica o modernizaciji pruge od Križevaca do Koprivnice i izgradnji drugog kolosijeka od Dugog Sela do Botova i granice s Mađarskom.

Vezano

Komentari su zatvoreni.