Uspješno gostovanje gradskih tamburaša u Italiji

Tamburasi_odusevili.JPGCjelovečernjim koncertom uz blagdan Sveta tri kralja u sportskoj dvorani u mjestu Cavalicco kod Udina u Italiji, Gradski tamburaški orkestar "Sveti Marko Križevčanin" pod ravnanjem Stjepana Fortune oduševio je oko 400 posjetitelja.

Nagradivši naše tamburaše dugotrajnim pljeskom izmamili su od njih tri dodatka, od kojih su Verdijev "Zbor židova" iz opere "Nabucco" i "Suza za zagorske brege" u vokalnoj Štefovoj izvedbi, u potpunosti oduševili probranu talijansku publiku.

U spomen na to gostovanje, kojim je naš orkestar okrunio jednomjesečni program Božić u glazbi (uz sudjelovanje talijanskih, engleskih, irskih, američkih i francuskih glazbenika), predstavnik Kulturne udruge Cavalicco 2000 uručio je Stjepanu Fortuni plaketu udruge.

Nakon
koncerta dogovorena je i suradnja s Mandolinističkim orkestrom iz Udina
kojeg će naši tamburaši najvjerojatnije  pozvati u
goste.

Misa_s_macem.JPGNa sam blagdan Sveta tri kralja naš je orkestar bio gost na svečanoj svetoj misi u bazilici u gradu Cividaleu, na kojoj je među oko tisuću vjernika bio i prijatelj Križevaca Franco Iacop,
ministar za međunarodne odnose u regionalnoj Vladi Furlanije-Julijske
krajine
. Misa, poznata kao Messa dello spadone održava se u toj
bazilici još od 14. stoljeća u spomen na patrijarha Marquarda von Randecka koji ju je prvi počeo služiti, koristeći prilikom pozdrava vjernika 109 centimetara dugi mač (spadone).

Povorka_Srednjeg_vijeka.JPGMeđu svećenicima koji su koncelebrirali misu bio je kao đakon prijatelj našega grada Diego Mansutti, zahvaljujući kojem je naš orkestar dobio počasno mjesto u crkvi.

Nakon
mise pred crkvom na Trgu Julija Cezara okupilo se više od 5 tisuća
ljudi prateći povijesnu povorku s prikazom života, odora i
opreme nekadašnjih vitezova i stanovnika toga kraja. Postoji
mogućnost da talijanska udruga koja njeguje te običaje
također gostuje u Križevcima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.