Ruska ljetna večer oduševila Križevčan(k)e

Mishka.jpg

Noćas je u još jednom izdanju Ljetnih večeri nastupila mlada križevačka glazbenica Sonja Mrnjavčić na akustičnoj gitari, pruživši posjetiteljima večer ruske i autorske glazbe. Sonja je inače apsolventica na studiju ruskog i hrvatskog jezika, a noćas se predstavila kao istinska zaljubljenica u rusku liriku i vrsna kantautorica na hrvatskom jeziku.

U prvom dijelu večeri, trajanja oko 45 minuta, posebno egzotično za sedamdestak posjetitelja bilo je poslušati ruske pjesme melankoličnog i ljubavnog izričaja, koje je izvođačica ukratko redom najavljivala, kako bi slušatelji dobili potpuni dojam o čemu pjesme govore. Tako su izvedene pjesme Odinokaja garmon’, Miška, Topolja, Tri goda ti mne snilas, Dorogoj dljinoju, Ruskoe polje, Kalinka i druge.

Izvedbu već popularne Miške Sonja je posvetila svim svojim obožavateljima, kojima je ova uspješnica dobro poznata, uz pratnju Hrvoja Seleša na perkusijama pod nazivom kas-kas, načinjenih od afričkih orahovih ljuski.

Cvijece_kantautorici.jpgU drugom dijelu večeri Sonja je izvela vlastite glazbene uratke, od kojih neki stihovi datiraju iz njenih osnovnoškolskih dana. Tako su izvedene pjesme Male stvari, Oboje znamo, Ko da nisam tu, Duh slobode, Sonet dana, Proljeće i Kao zmija.

Sonja, koju je publika na kraju pljeskom pozvala na bis kako bi još jednom odsvirala Mišku, nakon nastupa je izjavila kako je ugodno iznenađena vrlo pozitivnim reakcijama publike na njen ruski, ali i autorski dio repertoara, te svima od srca zahvalila na posjeti.

Cijeli koncert je tonski zabilježen, a prema najavama tehničkih realizatora Saše Lončarića i Ratka Matića, do kraja godine očekuje se izdanje nosača zvuka (CD) sa svim snimljenim izvođačima ovogodišnjih Ljetnih večeri.
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.