Zašto volimo biti u crvenom – u četvrtak odgovara sociolog Ivan Burić

Svi volimo trošiti, i kad imamo i kad nemamo. Pritom se osjećamo psihički ugodnije i socijalno moćnije. No, zašto smo postali narod zaduženih i zašto su nam uvijek za naš minus krive banke i trgovine, objašnjava sociolog Ivan Burić, direktor u najuglednijoj hrvatskoj agenciji za istraživanje tržišta i javnoga mnijenja Ipsos Puls.

Dođete li na tribinu u četvrtak 10. ožujka, od 19.30 u Klubu kulture u Križevcima, bez obzira na to je li vam račun u crnom ili crvenom, čut ćete od Burića i je li korisno proglasiti osobni bankrot, u posljednje vrijeme u Hrvatskoj zazivan kao slamka spasa. Ima li uopće povoljnih i pozitivnih načina izlaska iz financijskoga škripca, nastojat će se otkriti u razgovoru sociologa i Križevčana.

Gost ove tribine 7. Culture Shocka ujedno će predstaviti i svoj bestseler Nacija zaduženih: Od komunističkog pakla do potrošačkog kapitalizma. Potrošnja ove kulturno-obrazovne usluge, nazvane Nacija zaduženih – zašto volimo biti u crvenom, za sve je, kapitalizmu usprkos, potpuno besplatna i poželjna!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.