Maturanti se već naveliko pripremaju

Među nekoliko desetaka maturanata i učenika trećih razreda križevačke Gimnazije koji su prošloga petka poslije nastave navečer smogli snage ostati u školi na Sajmu studija, bila je i Andrea Konfic, koja se prošetala školskim holom, razgledala ponudu fakulteta i razmijenila informacije s križevačkim studentima. “Pohvaljujem ideju, doznala sam većinu stvari koje su me zanimale za prvi fakultet, Filozofski, za koji sam bila zainteresirana” – kaže Andrea. Ona je ove godine doživjela što i nekoliko naraštaja gimnazijalaca prije nje, da neposredno, iz prve ruke, od svojih sugrađana, danas brucoša ili starijih studenata, sazna kakav je koji studij i što sve nudi, pa i kako žive i zabavljaju se studoši u Zagrebu i drugim gradovima.

Ove je godine Sajam studija, u suorganizaciji Udruge P.O.I.N.T. i Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, doveo 36 studenata koji su predstavili 15 različitih fakulteta, a predsjednik udruge mr. sc. Hrvoje Belani, koji je imao i uvodno predavanje o Bolonjskom procesu, reče da je Sajam ove godine zbog velikog interesa učenika opet potrajao dulje od predviđenog, s mnogo pitanja studentima.

Uz suorganizatore sajma Marija Rajna i Gorana Sokolića, te profesoricu psihologije Sanelu Štubelj, koju veseli što je ovaj događaj već tradicija, provođenju je pripomogla i prof. Valerija Kramar-Mihalić, stručnjakinja iz HZZ-a, od koje su učenici prvi put čuli sve o kretanju na tržištu rada, podacima o nezaposlenosti, traženim zvanjima i zanimanjima u županiji.

Prof. Štubelj istaknula je da je najviše zanimanja bilo za Filozofski, pravne i ekonomske fakultete. Sami učenici savjetovali su da bi ponuđenih fakulteta moglo biti i više. Belani u vezi s tim ističe da sama ponuda fakulteta ovisi o odzivu križevačkih studenata na sam sajam, pa je zato potrebno zahvaliti svima koji su odvojili svoje slobodno vrijeme da budu na usluzi.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.