Kazališna praizvedba ‘Ludnice u plusu’ na 8. Culture Shocku

Povodom Svjetskog dana kazališta 8. Culture Shock Festival ponosno predstavlja drugu ovogodišnju kazališnu predstavu, nakon Matulinog „Münchhausena“ ovaj put domaće kazališne trupe, Udruge za glazbeno-scensku djelatnost „Dijalog“. „Ludnica u plusu“ predstavlja uprizorenje tekstova iz knjige „Klevete i laži“ splitskog pripovjedača, romanopisca i novinara Ante Tomića, koje na kazališne daske postavlja kazališni alternativac Boris Čataj, a glumi izvrsni Igor Frbežar. Sutra navečer predstava počinje točno u 20 sati u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige u Križevcima, a ulaz je slobodan s pozivnicom.

Po prvi puta u četrdeset godina redateljskog rada, Čataj je umjesto dramskog teksta uzeo satiričke tekstove i kolumne, a ovom se praizvedbom također obilježava velika godišnjica – 30 godina sobnog kazališta „Dijalog“ – scene Vavra (1982-2012), koje predstavlja jedino sobno kazališne na prostoru bivše Jugoslavije i Balkana te jedno od svega par u Europi. Ovu će predstavu zainteresirani građani moći vidjeti i tijekom svibnja i lipnja, kad će četvrtkom od 21 sat igrati upravo na sceni Vavra (u zgradi bivše sinagoge), a ulaznice će se moći podići u Art Rock Caffeu.

– Odabrao sam po meni najbolje Tomićeve tekstove, osim najboljeg „U sjeni Plavog stabla“, koje Vam preporučam pročitati, kao i knjigu. Četrdeset posebnih minuta čine ovi tekstovi: Studija utjecaja Sunca na prilike u RH, Robna kuća pjesnika, Crvenokosi vojvoda te Ludnica u plusu, navodi redatelj Čataj u pozivnicama koje ovih dana osobno uručuje križevačkoj publici i gostima, uz poruku „Smijte se slobodno!“

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.