Sudionici državne smotre 12. godinu zaredom

Gradski puhački orkestar Križevci sudjelovao je u subotu 9. travnja 2011. godine na Županijskoj smotri puhačkih orkestara koja se održala u Koprivnici. Smotra, koju organizira Hrvatski sabor kulture, natjecateljskog je karaktera, a najbolji orkestri iz svake županije kvalificirat će se za odlazak u Novi Vinodolski na “Susret hrvatskih puhačkih orkestara” koji će se održati 11. i 12. lipnja. Nakon tjedan dana stiglo je i izvješće selektora Hrvatskog sabora kulture mo. Šime Vulelije, u kojem je kao sudionike državne smotre, zbog njihovog nastupa, solidne intonacije i teškog programa predložio križevački orkestar.

 

Križevački orkestar, pod vodstvom prof. Marija Komazina, na smotri je nastupio s tri kompozicije: Uvertirom “Ross Roy” Jacoba de Haana, koračnicom “Crvena kola” Nikice Kalogjere i stavkom iz suite “Tanczi” Jana van der Roosta. Osim Gradskog puhačkog orkestra Križevci, natjecali su se još i Limena glazba DVD-a Virje, Puhački orkestar DVD-a Đurđevac i domaćini, Puhački orkestar Grada Koprivnice.

Kao nagradu za trud i naporan rad svim članovima Orkestra, u nedjelju 10. travnja, dan nakon smotre, organiziran je izlet i roštiljada na Kalniku. Čak 16 članova Orkestra, među kojima i oni najmlađi, odlučili su od Križevaca do Kalnika doći pješice. Iz grada su krenuli u 9 sati ujutro, a oko 14 sati, kad su stigli do cilja, čekala ih je okrijepa koju su pripremili ostali članovi Orkestra.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.