Luka Belani & Band, Nina Orak i Warp Pop za 6. rođendan portala, posljednji na 7. Culture Shocku

Iako je koncert zagrebačkih grupa Stampedo i Pink Studio najavljivan za 16. travnja odgođen do jeseni, organizatori 7. Culture Shock Festivala odlučili su ovogodišnje izdanje dvomjesečnog kulturno-obrazovnog hibrida zatvoriti glazbenom večeri križevačkih izvođača! Tako će u subotu u križevačkom Klubu kulture koncert održati Luka Belani & Band, prije kojih će atmosferu zagrijati mlada domaća kantautorica na gitari Nina Orak, a fonofilični dvojac naziva Warp Pop ispunit će prostor svojim DJ i VJ intervencijama.

Ovim se okupljanjem ujedno slavi i šest godina postojanja i kontinuiranog rada nezavisnog portala www.krizevci.info, te obilježava Svjetski dan aktivizma mladih pa će ulaz stoga biti slobodan.

Luka Belani & Band upravo su se vratili s desetodnevne turneje “We Wander Around – April German Tour 2011”, gdje su po osam njemačkih gradova promovirali drugi Belanijev dugosvirajući album “Changin’ Chapters”, a glazbeni su kritičari u najvećim nacionalnim dnevnicima (Vjesnik/Jutarnji list/Slobodna Dalmacija) unisono krenuli s hvalospjevima za ovaj nosač zvuka koji je ugledao svjetlo dana prije nepunih mjesec dana u izdanju Aquarius Recordsa.

Nina Orak je prošle godine nastupila na gitarijadi u Koprivnici i predstavila se autorskim pjesmama Johnny, Human Flesh i I Don’t Wanna Stay. Redakcija portala Križevci.info nema saznanja je li u međuvremenu imala javnih nastupa, no za ovu mladu kantautoricu subotnji će nastup vjerojatno biti prvi pred domaćom publikom, od koje se očekuje velika podrška. Warp Pop čine dvojica audio i tehnofila s istančanim smislom za ritam, koji već dvije godine pružaju glazbeno-vizualnu podršku različitim kulturnim, humanitarnim i glazbenim događajima u Križevcima.

Dođite u subotu 16. travnja 2011. u križevački Klub kulture i uvjerite se sami u riječi rock-kritičara Hrvoja Horvata: “…muzikalnost, autorska lakoća i sviračka verziranost – govorimo o odličnom gitaristu i u električnom i u akustičnom izdanju, što se itekako čuje na Changin’ Chapters – Belanija čine trenutno najuzbudljivijim domaćim rock glazbenikom na granici akustičnog kantautorstva i strastvenog bendovskog rocka.”

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.