‘Kriza – Hrvatski horor’ premijerno u Križevcima

Prošli petak, na prvoj književnoj tribini ovogodišnjeg, 6. po redu, Culture Shock Festivala, Križevce su posjetili autorski dvojac famoznog „Žutog titla“ Marko Mihalinec i Velimir Grgić kako bi u Klubu kulture premijerno predstavili taj dan izdanu svoju novu knjigu – „Kriza – hrvatski horor“. Moderator tribine prof. Petar Babić na sedmom izdanju Poluvremena poezije predstavio je i urednika Algoritma Krunu Lokotara koji je, uz filmske foršpane i čitanja kraćih odlomaka iz romana, posjetiteljima dočarao o kakvom se djelu radi.

Tridesetak posjetitelja saznalo je tako da se radi o vrlo maštovitom i duhovitom djelu, koje, uz knjigu, sadrži i redateljske komentare Kristijana Mikića i Dalibora Matanića te gratis CD s originalnom glazbom Karla Stojčevića koja prati roman. Lokotaru je ovo drugi festivalski posjet Križevcima, nakon što je prošle godine na Poluvremenu poezije 6 predstavio mlade autore Nenada Stipanića i Franju Janeša.

Dobro raspoloženi gosti pričali su o njihovoj međusobnoj suradnji, o strasti prema istočnom filmu i istočnoj kulturi uopće, kao i o planovima za budućnost. Nakon promocije Kruno Lokotar je intervjuirao posjetitelje koji su kupovali roman po promotivnoj cijeni.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.