Vodič o ‘beštijama’ ove subote i u Križevcima

Oni su dvojica prijatelja, jedan 33-godišnji Danas a drugi 30-godišnji Hrvat. Lanjskog ljeta “biciklirali” su zemljama srednje Europe, prešavši 3000 km. Hvatali su zvijeri. Ne bilo kakve već one na crkvama, starim kućama, mostovima, tornjevima…
Fotografirali su, snimali video i zvuk. Zašto? Da bi napravili Vodič.
“Hodočasnici za bestijarijem”, kako su se prozvali, Jesper Hedegaard Petersen i Bernard Čović na izložbi “Vodič kroz fantastični bestijarij Europe i Hrvatske” i Križevcima će predstaviti što su vidjeli, čuli, zabilježili, na svojem biciklističkom putovanju od Hrvatske kroz Mađarsku, Slovačku, Češku, Austriju, Njemačku i Dansku, sudjelujući u jedinstvenom umjetničko-avanturističkom projektu.


Bestijarij je naziv za prikaz često mitskih bića i životinjskih stvorenja na arhitektonskim zdanjima, česti dekorativni element u arhitekturi zemalja srednje i sjeverne Europe.
Dvojica umjetnika će u križevačkom Klubu kulture prikazati fotografije i video i zvučne snimke, proizvode svojeg doprinosa projektu autora Željka Zorice i producenture zagrebačkog Studija Artless.
Izložba i multimedijalni događaj “Vodič kroz fantastični bestijarij Europe i Hrvatske – vodič kroz povijesne i kulturološke spone Hrvatske i zemalja Europske unije” drugo je zbivanje izlagačkog tipa na festivalu Culture Shock, a u sklopu izložbe bit će prikazane i neke križevačke “beštije”. Križevačko izdanje nastavak je iznimno posjećene prošlojesenske zagrebačke izložbe.
“Vodič” se prikazuje u subotu 14.3. od 20 sati a ulaz je slobodan.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.