‘Blue World Trio’ oduševio u Klubu kulture

Zagrebačko-vrbovečki glazbeni sastav “Blue World Trio” održao je u petak 8. ožujka 2013. cjelovečernji koncert u Klubu kulture u Križevcima, u sklopu 9. Culture Shock Festivala. U intimnoj klupskoj atmosferi, ovaj je nesvakidašnji trio priuštio Križevčanima i Križevčankama, povodom Dana žena, uživanje u zanimljivom crossover-u klasike, jazza i etna. Više od dva sata glazbenog užitka doživjela je prošli petak, nažalost, malobrojna publika, što itekako odudara od slike Križevaca kao grada koji ove godine obilježava 200. obljetnicu organiziranog glazbenog školstva.

Sastav čine trojica vrhunskih muzičara: Miroslav Navračić na harmonici, Emil Gabrić na violini i kontrabasist Ivan Gazibara. Okupili su se kako bi se družili i svirali iz “čistog gušta”, što je rezultiralo i nesvakidašnjim aranžmanima i repertoarom glazbe od klasike pa do danas.
– Sastav je pomalo neuobičajen, ali to nam daje mogućnost za raznoliko i vrlo često virtuozno muziciranje, ističu ovi vrsni glazbenici.

Inače je “Blue World Trio” u Križevcima prvi puta nastupio, u suradnji s križevačkim perkusionistom i profesorom udaraljki Josipom Konficem, prateći pjevačicu Jelenu Radan na prošlogodišnjem humanitarnom koncertu “Petaka za đaka/FIVE4KIDS”, a želja je ovih vrhunskih muzičara, kao i publike koja je uživala u njihovim izvedbama, uskoro se opet vidjeti u Križevcima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.