Križevačkom Kalniku uručeno je priznanje za najbolje izvedenu novu skladbu

Na ovom godišnjem susretu zborova, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, pjevalo je u subotu i nedjelju 15 zborova, prethodno izabranih na županijskim razinama. Križevačkom Kalniku uručeno je priznanje za najbolje izvedenu novu skladbu. Grand Prix jubilarnog susreta splitskom Vox Animae

Na jubilarnom 45. susretu hrvatskih pjevačkih zborova, održanom u Novigradu/Cittanova u Istri, mješoviti pjevački zbor Vox Animae iz Splita ponio je Veliku nagradu, tzv. Grand Prix susreta. Sastav pod vodstvom Tomislava Veršića u novigradskoj kinodvorani stručno je povjerenstvo, ali i publiku, zadivio izvedbama Zajca, Schuberta, Gyorgyja, Farmera, Monteverdija i Papandopula.

 

Na ovom godišnjem susretu zborova, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, pjevalo je u subotu i nedjelju 15 zborova, prethodno izabranih na županijskim razinama.
Jedno od posebnih priznanja, i to za najbolje izvedenu novu skladbu nagrađenu na Natječaju HSK 2011. godine, dobio je mješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva Kalnik iz Križevaca, s dirigenticom prof. Brankom Špoljar.

Kalnik je, naime, izvrsno izveo skladbu Damira Smerdela “Maglica”, na stihove Drage Gervaisa. Kuriozitet je da se u Novigradu našao i sam autor Smerdel, koji je time imao priliku i prvi put čuti svoju melodiju. Prema kazivanju križevačkih zboraša, autor se oduševio uvjerljivošću i bogatstvom njihovog nastupa. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.