Koncertirali za darove djeci s posebnim potrebama


Preksinoć je temperaturu hladne jesenske nedjelje podigao Gradski puhački orkestar Križevci dobrotvornim koncertom koji se održao u prilog akciji FIVE4KIDS za božićno darivanje djece s posebnim potrebama križevačkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju. U ugodno popunjenoj Maloj dvorani Hrvatskog doma križevački su puhači pod ravnanjem maestra Marija Komazina izveli polusatni koncertni program kojim su ujedno na najbolji način najavili tradicionalni cjelovečernji koncert orkestra koji će se održati u petak 12. prosinca u Velikoj dvorani Hrvatskog doma.


Prva skladba Celtic Flutes Kurta Gablea s dvije solo flaute u izvedbi profesorica Ane Iverac i Jelke Vukobratović prvi je put oduševila križevačku publiku, nakon što su ju neki već imali prilike čuti premijerno na velikom koncertu za Sv. Marka Križevčanina u Zagrebu u dvorani Lisinski. Zatim su izvedena tri stavka Prve suite u Es-duru Gustava Holsta, dok su moćni Bugarski plesovi Franca Cesarinija zaokružili mini-koncertnu večer koju je križevački orkestar odsvirao u maniri vrhunskih profesionalaca. Jakim aplauzom publika je orkestar pozvala na bis, koji je za kraj odsvirao jednu od najpopularnijih koračnica iz svojeg repertoara – San Carlo.


Zahvaljujući donacijama posjetitelja te večeri je za akciju FIVE4KIDS prikupljeno 1160 kuna, što će osjetno pripomoći u predbožićnoj nabavci slatkih darova, školskih potrepština i ostalih pomagala za djecu s posebnim potrebama iz Centra, kao i štićenika Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, od kojih većina, iako odrasli, trebaju posebnu skrb i pažnju. Ovim su koncertom križevački puhači još jednom izrazili zahvalnost upravi Centra koja im je godinama u vlastitom prostoru osiguravala mjesto za neophodno održavanje glazbenih proba.


Prigodna prodaja majica FIVE4KIDS solidno ide, obavijestila nas je koordinatorica akcije iz P.O.I.N.T.-a Zvjezdana Babić, a očekuje se da će na naredna dva dobrotvorna koncerta u Klubu kulture u prosincu ograničena naklada sve omiljenijeg komada odjeće biti rasprodana. Svim zainteresiranima za pružanje pomoći novčanim donacijama, vrijedi ponoviti da se uplate primaju na broj kunskog žiro-računa: 2402006-1400004747, uz opis plaćanja „Five4Kids” te primatelja uplate: Udruga P.O.I.N.T., Tomislavova 27, Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.