[FOTO] Dva dana tenisa u Križevcima uz rekordan broj igrača

Svi križevački teniski tereni ovaj su vikend bili u funkciji od jutra do mraka na dosad najvećem turniru Radnik open, koji se već tradicionalno održava za vrijeme Križevačkog velikog spravišča. Čak 30 tenisača, šest tenisačica i deset parova iz Križevaca i iz drugih gradova natjecali su se u sedam kategorija na pravim ljetnim vrućinama, no uz dobru zabavu, smijeh, navijanje i, kažu organizatori, uz gastronomske užitke.

Ženski turnir osvojila je Anica Čupen koja je u finalu bila bolja od Vlatke Findrik. U kategoriji parova mlađih od 45 godina pobjednici bez izgubljenog meča su Antonio Salopek i Miro Bilić, u finalu su bili bolji od dvojca Kristijan Pižir i Gordan Knežević. Treće mjesto osvojili su Mihael Barišić i Preldžić. Najbolji par u kategoriji starijih od 45 su Samaržija i Tudić koji su u finalu pobijedili Matića i Minarika.

U pojedinačnoj muškoj konkurenciji starijih od 65 pobjednik je Darko Šket, drugo mjesto osvojio je Dragutin Dušak i treće Dubravko Jelak. U kategoriji 55+ Davor Balić je u finalu pobijedio Luku Antona, a najveća gužva bila je u kategoriji 45+, gdje je sudjelovalo čak dvanaest igrača i Miro Bilić je u finalu bio bolji od Branka Horvatina. Antonio Salopek je osvojio prvo mjesto u konkurenciji 35+ pobijedivši Kristijana Pižira.

Mečevi su bili teški i iscrpljujući, praćeni ljutnjama i povremenim negodovanjima, no sve to u sportskom duhu“, rekao je jedan od organizatora Eduard Krmpotić iz TK Radnik-Križevci i dodao da su sudionici, navijači i gosti obećali vratiti se u Križevce, ako ne prije, onda sigurno sljedeće godine. Turnir Radnik open je i ove godine u sklopu natjecanja HUT-a (Hrvatske unije tenisača) i pobjednicima je donio bodove na službenoj rang listi.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno