[FOTO] „Filmskim” koncertom puhački orkestar zatvorio 20. Culture Shock Festival

Nešto manje od sat vremena „filmsko-glazbene magije” omogućio je Gradski puhački orkestar Križevci pod dirigentskom palicom Marija Komazina večernjim koncertom ispred Kozmološkog centra kojim je u subotu zatvoren 20. Culture Shock Festival. Više od dvije stotine posjetitelja okupilo se pod križevačkom zvjezdarnicom kako bi uživalo u izvedbama glazbenih numera Johna Williamsa iz legendarnih znanstveno-fantastičnih filmova „Ratovi zvijezda”, redatelja Georgea Lucasa.

Sjajni produkcijski tim puhačkog orkestra za otvorenje koncertne večeri pripremio je mali glazbeno-scenski igrokaz, u kojem je na scenu stupio zloglasni Darth Vader u pratnji dva Stormtroopera na dobošima, dok je publika mogla čuti njegovo prodorno disanje pod crnom maskom i zvuk njegove svjetlosne sablje. Na video-zidu iznad orkestra zatim je krenula uvodna priča u stilu „Star Wars”, naslovljena „I. Dirigentska prijetnja”, najavivši prvu glazbenu izvedbu, poznati „Imperial March”.

Uslijedile su „II. Orkestar napada”, „III. Osveta Orkestra”, „IV. Nova glazba”, „V. Orkestar uzvraća udarac” te „VI. Povratak Maestra”, a svaku je epizodu najavila bajkovito-satirična priča s video-zida, kojom je dočarana borba svjetla i tame, dobra i zla koja završava optimistično. Publika je svaku izvedbu popratila gromoglasnim pljeskom, dok su s diskretno plavim svjetlom ukrašene pozornice križevački glazbenici uzvraćali novom dozom najpoznatije svemirske glazbene lektire.

Udruga P.O.I.N.T. kao organizator 20. Culture Shock Festivala ovim putem zahvaljuje Gradskom puhačkom orkestru Križevci i dirigentu Mariju Komazinu na sudjelovanju u festivalskom jubileju, kao i svim drugim izvođačima, gostima i publici koji su proteklih mjesec dana svaki događaj festivalskog programa učinili vrlo dinamičnim, smislenim i potrebnim. Ove godine prijatelji festivala bili su Umjetnički paviljon u Zagrebu, Udruga K.V.A.R.K. i POU Križevci, a financijski ga podržali Grad Križevci, Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo kulture i medija.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno