U utorak u Hrvatskom domu opera za djecu „Regoč”

Umjetnička organizacija „Euterpa” i udruga za promicanje kulture „Dud” iz Lonjice u Križevce dovode operu „Regoč”, prema istoimenoj bajci Ivane Brlić Mažuranić. Izvedba će se održati u Velikoj dvorani Hrvatskog doma, u utorak, 28. svibnja 2024. godine s početkom u 10 sati. Ulaznice po cijeni 8 eura mogu se nabaviti putem online sustava Entrio, odnosno rezervirati izravno na web sjedištu organizatora.

Operu koja je praizvedena u travnju 2024. godine, ujedno i mjesecu kada se obilježava 150. godišnjica rođenja Ivane Brlić Mažuranić, skladao je perspektivni mladi skladatelj Krešimir Klarić po libretu Nikoline Rafaj. Izvedbu je režirala Kristina Grubiša, a njom ravnaju dirigenti Marija Anđela Biondić i Franjo Bilić. Među solistima nastupit će i Marko Antolković, magistar muzike i bivši učenik Glazbene škole Alberta Štrige Križevci.

Opera „Regoč” nastala je s ciljem promocije klasične glazbe među djecom i mladima, a pruža nezaboravno iskustvo i izlet u svijet mašte koji otvara mogućnosti nemogućeg, baš kao i priča o Regoču. Opere za djecu u Hrvatskoj gotovo da i ne postoje te stoga organizatori pozivaju učenike na križevačku izvedbu, jednu od dvadesetak diljem Hrvatske, za koje je interes do sada iskazalo više od pet tisuća učenika.

Vezano

Komentari su zatvoreni.