Obnovit će se i odbojkaško i rukometno igralište uz gimnaziju

Nakon što je lani Županija kao osnivač srednjih škola obnovila košarkaško igralište i na njega postavila odgovarajuću podlogu, napokon će se urediti i preostala dva igrališta uz Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, najavljeno je danas u Koprivnici pri potpisivanja ugovora o javnoj nabavi za radove na školskim igralištima u Drnju i Križevcima. Staro asfaltno rukometno i odbojkaško igralište uz gimnaziju, ukupne površine oko 2.300 m², dobit će višeslojnu elastičnu podlogu, tribine će se obojiti i postavit će se nove zaštitne mreže kraj odbojkaškog igrališta. Postavit će se i nove košarkaške table s mrežom, a postojeća konstrukcija koševa i golova također će se osvježiti bojom. Sve to trebalo bi biti završeno u roku od 50 radnih dana od potpisa ugovora s izvođačem.

Vrijednost rekonstrukcije igrališta je  87.499,38 eura s PDV-om, a radovi će se financirati iz Županijskog proračuna. Ovime Županija nastavlja s materijalnim ulaganjima u sektoru školstva budući da igrališta koriste i druge školske ustanove, no projekt je također od velikog značaja i za lokalnu zajednicu, rekao je župan Darko Koren.

Trenutno završavamo veliku rekonstrukciju igrališta Srednje škole u Koprivnici vrijednu 1,2 milijuna eura, a obnovili smo i igrališta u Đelekovcu, Kalinovcu, Goli i Križevcima te smo na 13 škola postavili fotonaponske elektrane vrijedne preko 562 tisuće eura. Današnjim potpisivanjem ugovora formalno krećemo u rekonstrukciju igrališta u Drnju te gimnazijskog igrališta u Križevcima, a to su projekti ukupne vrijednosti preko 343 tisuće eura. Siguran sam da će se igralištima veseliti ne samo učenici već i brojni rekreativci”, rekao je.

Ravnatelj Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci Ivan Peklić dodao je da će se ovom obnovom zaokružiti rekonstrukcija kompletnog gimnazijskog igrališta koje će služiti i ostalim školskim ustanovama, ali i brojnim Križevčanima. Zahvalama se uime Grada Križevaca priključio i pročelnik Sandro Novosel koji je pohvalio inicijativu Županije da se igrališta obnove kako bi stanovnici imali adekvatne uvjete za bavljenje sportom i rekreacijom.

Vezano

Komentari su zatvoreni.