P.O.I.N.T.-ova publikacija u HTV-ovom „Klubu čitatelja“

Večeras je na 3. programu Hrvatske radiotelevizije emitirano još jedno izdanje „Kluba čitatelja“, emisije koja slavi knjigu, čitanje i razgovor, a namijenjena je knjigoljupcima i filmofilima. Svaki tjedan strastveni čitatelji, kritičari i teoretičari razgovaraju o jednom naslovu koji se trenutačno čita u Hrvatskoj.

Ova književno-filmska srijeda na Trećem predstavila je knjigu „Novela o šahu“ austrijskog književnika Stefana Zweiga. U večerašnjoj emisiji gostovali su velemajstor Alojzije Janković, redateljica Silva Ćapin, germanist prof. dr. sc. Svjetlan Lacko Vidulić i novinar Boris Rašeta. Voditelji i urednici emisije su Vlatka Kolarović i Dražen Ilinčić.

Tijekom emisije u kadru se povremeno našao stolić ispunjen knjigama i publikacijama, među kojima se mogla primijetiti i publikacija „Vodič za poslijediplomski studij u inozemstvu“ autora Domagoja Babića, Zvonimira Rakamarića i Josipa Lorinza. Riječ je o 2. izdanju publikacije koju je još 2012. godine objavila križevačka Udruga P.O.I.N.T. Cilj je ovoga vodiča bio pomoći studentima tehničkih znanosti, ali ne isključivo samo njima, koji se žele upisati na poslijediplomski studij u inozemstvu. Autori su željeli da ovaj priručnik pomogne pri stjecanju obrazovanja kakvo se može dobiti na vrhunskim svjetskim sveučilištima.

Publikacija je, osim u tiskanoj nakladi od tisuću primjeraka koja je u prije 12 godina bila distribuirana knjižnicama i fakultetima diljem Hrvatske, slobodno dostupna i u digitalnom izdanju. Oblikovanje naslovnice potpisala je Tamara Pap, lekturu i korekturu obavile su Sonja Mrnjavčić i Nataša Dimitrijević, za prijelom i pripremu za tisak bio je odgovoran Andrej Dundović, a za organizaciju i realizaciju izdanja Hrvoje Belani.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno