[FOTO] Križevačke rukometne junačine

Rukometaši KTC-a pobijedili su večeras kutinsku Moslavinu 29:23 (14:9) u 2. kolu Lige za ostanak u Paket24 Premijer ligi. Križevčani su odigrali junačku utakmicu, ratničku i bespoštednu, premda su zbog ozljeda lišeni dvojice prvotimaca, Mirosavljevića i Ćurića, a još neki igrači nisu u optimalnom zdravstvenom stanju. Ponovno su pokazali da su najbolji, najjači kada je najpotrebnije, a pobjede na domaćem parketu su iznimno važne za ostanak u premijerligaškom razredu. Cijela momčad, svi koji su igrali zaslužuju najvišu ocjenu za izvedbu, milina ih je, doista, bilo gledati kako se bore za svaku loptu, kako „ginu“ za dres koji nose, a valja izdvojiti i navijačku potporu s tribina, posebno onih iz rukometne škole kojima su se ovaj put u zdušnom bodrenju pridružili i ostali gledatelji, njih dvjestotinjak.

O vrataru Dubravku Grgiću Grgi mogli bi ponovno napisati cijelu sportsku priču, ne samo zbog obrane sedmeraca, nego i „skidanja“ zicera u trenutku kada se Moslavina u drugom poluvremenu približila na samo dva pogotka zaostatka, 18:16. Mršić, Ezgeta, Perajica, Jurakić, Vinković, Tandara, Maričić, Dujmović i stari dobri Ostarčević, svatko je utkao svoj dio u veliku pobjedu. KTC u sljedećem kolu gostuje u Osijeku. ŠSD Ljudevita Modeca.

KTC: Haman, Marković, Vinković 4 (3), Ostarčević, Harča, Dujmović 1, Perajica 5, Jurakić 6 (1), Grgić (13 obrana + 2 sedmerca), Maričić 1, Ezgeta 6, Tandara 3, Celovec, Mršić 3.TRENER: Dalibor Sokač. MOSLAVINA: Gorčan, Vidoš, Malec 2, Vozab 2, Krndelj 3 (1), Šehić 1, Horvat 5, Lukes, Purić (7 obrana + 1 sedmerac), Vusić 3, Mihaljević, Negran, Jurić 1, Markušić 6 (2), Lukačec, Kristić (5 obrana) .TRENER: Dražen Požar. SEDMERCI: KTC 5 (4), Moslavina 6 (3). ISKLJUČENJA: KTC 10 minuta (Maričić 2 + 2, Ostarčević, Grgić, Ezgeta), Moslavina 8 minuta (Vusić 3 + 2, Mihaljević). CRVENI KARTON: Vusić (55) IGRAČ UTAKMICE: Dubravko Grgić.

Rekli su nakon utakmice: Dalibor Sokač, trener KTC-a „Dečki su se borili za svaku loptu, stvarno su odradili vrhunsku utakmicu. Imamo problema s bolestima i ozljedama, ali nema veze, kad dečki ovako ginu jedan za drugog. Sljedeće kolo je Osijek. Nama je svaka utakmica kvalifikacijska. Nema opuštanja, opustit ćemo se 4. svibnja kada je gotovo.

Dubravko Grgić, vratar KTC-a „Prvu domaću utakmicu ove godine odradili smo odlično, odigrali smo dobro obranu, a i napadački. Odigrali smo pravu mušku, čvrstu utakmicu. Ekipa Moslavine je isto bila dobra, kvalitetna. Mi smo nametnuli neki svoj tempo i nismo im dopustili da se previše približe. Došli su u jednom trenutku na dva razlike, ali smo se opet odvojili, obranili i otišli na pet-šest razlike. Hvala navijačima i vidimo se za dva tjedna u dvorani.

Dražen Požar, trener Moslavine „Bilo je teško, dosta smo nervozno ušli, nadajući se da ćemo mi biti ti koji će voditi utakmicu u svom smjeru. Međutim, previše individualnih pogrešaka, pogotovo u prvom poluvremenu gdje smo se automatski raspali u toj igri, kasnije je bilo cijelo vrijeme stizanje. Ekipa KTC-a je odlično odreagirala, oni su vrlo iskusna ekipa koja zna privesti utakmicu kraju. Bili smo u jednom trenutku blizu jzjednačenja. Međutim, nekoliko promašaja, tehničkih izgubljenih nejasnih lopti dovelo je do toga da su se oni opet odvojili na četiri-pet razlike i, na kraju rezultat je šest pogodaka zaostatka. Apsolutno zaslužena pobjeda KTC-a bez ijedne primjedbe.“

Darko Krndelj, igrač Moslavine: „Bila je borba. Čestitao bih protivnicima, danas su bili bolji, pokazali su više želje za pobjedom. MI se moramo malo posložiti za iduće kolo jer nemamo vremena za žaljenjem. Čestitao bih i svojim dečkima, borili smo se, ali danas, jednostavno, nije išlo.“

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.