[FOTO] Kanta za smeće koja se sama otvara i druge zanimljivosti na izložbi inovacija

Jedrilica, starinski bicikli, dronovi, električni auto, kanta za smeće koja se sama otvara, katamarani na solarni pogon – o tome se moglo čuti i razgledati danas na izložbi inovacija koju Grad Križevci organizira u sklopu Dana Marcela pl. Kiepacha. Svoje radove pokazali su učenici škola iz Križevaca, Koprivnice i Đurđevca, Zajednica tehničke kulture, Aero-klub Dragutin Novak, Codel, Tehničko veleučilište u Zagrebu, a radionice su pripremili Tinker Labs, Matemagična školica i Tehnički muzej Nikola Tesla.

Dramska družina Kolibrići izvela je kratki igrokaz o križevačkom inovatoru Kiepachu, a ravnateljica Gradskog muzeja je proglasila najuspješnije radove na mini-natječaju Marcelova kartolina. Naime, učenici su osmišljavali razglednicu koja bi predstavila značaj djelovanja “Izumitelja u kratkim hlačama” za Grad Križevce, a žiri je najboljima proglasio Lunu Sokač, Gitu Begović, Lorenu Đurđić i Stjepana Roginu. Neki od tih radova tiskat će se u 100 primjeraka u formi razglednice.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Mario Rajn izrazivši podršku inovatorima, pogotovo mladima koji imaju volje razvijati svoje inovativne zamisli i rješenja. Otvorena je danas do 17 sati u Razvojnom centru i tehnološkom parku.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.