Josip lakše ozlijeđen u požaru

CAREVDAR – Josip Klasija (38) ostao je bez kuće koja je gotovo u potpunosti uništena u požaru koji se dogodio u utorak oko tri sata nakon ponoći. Što je točno uzrok požara, još nije sa sigurnošću utvrđeno, a Josip tek zna da je vatra krenula iz sobe u kojoj se ložila peć na drva, dok je on bio u drugoj prostoriji.
– Bio sam budan i čuo čudne zvukove iz susjedne sobe. Kad sam otvorio vrata, ugledao sam vatru koja je zahvatila dio stropa. Pokušao sam ga ugasiti s kantom vode koju sam imao pri ruci, ali uzalud. Otišao sam do susjedne kuće po vodu i viknuo da zovu vatrogasce, a kad sam se vratio, kuća je već bila puna dima. Ništa mi nije ostalo osim ovog što imam na sebi, sve ostalo izgorjelo je. Za požar je kriva peć ili struja. Ionako nisam imao puno, a sada više nemam ništa – rekao je Josip koji je i sam ozlijeđen te je zadobio lakše opekotine u pokušaju gašenja požara.
Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Križevci, a šteta je procijenjena na 70 tisuća kuna. Josip se privremeno smjestio u kući svojeg prijatelja i kuma kako zimu ne bi dočekao bez krova nad glavom, no čim to vrijeme dozvoli, počet će čistiti zgarište. Kako mu drugo nije preostalo, kuću će vjerojatno srušiti te uz pomoć prijatelja, rodbine i susjeda pokušati napraviti novu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.