Križevčanin u Zagrebu izvodi pjesme Karela Kryla

Večeras, 9. veljače u Češkom narodnom domu u Šubićevoj ulici s početkom u 20 sati mladi križevački kantautor Luka Baričević održat će koncert ‘Bratříček Karel’ s obradama pjesama poznatoga češkog kantautora i pjesnika Karela Kryla.

Luka Baričević, inače magistar bohemistike i komparativne književnosti, i sam je kantautor te frontmen autorskog benda Flaner. Na gitari će izvesti pjesme jednog od najpoznatijih i najvažnijih kantautora češke glazbene scene kojeg se zbog poetičnosti i protestnih stihova nerijetko uspoređuje s mladim Bobom Dylanom. Ove se godine navršava 55 godina od objavljivanja diskografskog prvijenca Karela Kryla ‘Bratříčku, zavírej vrátka’, koji je i izvan granica Češke stekao kultni status unatoč tome što je bio zabranjen u tadašnjoj Čehoslovačkoj.

‘Karel Kryl kao bard češkoga protest songa‘ naziv je diplomskoga rada koji je Luka Baričević obranio na zagrebačkom Filozofskom fakultetu 2022. godine.

Koncert organizira Češka beseda Zagreb, najstarija kulturno-prosvjetna udruga Čeha u Hrvatskoj, koja okuplja pripadnike češke manjine, odnosno građane češkoga podrijetla, kao i ostale građane Zagreba i okolice.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.