[FOTO] Radnikova večer za zaborav

Radnik-Varaždin 72:84 (26:20, 16:21, 12:21, 18:22) Križevčani su znali da ih očekuje težak ogled s Varaždincima, znali su da ne smiju imati puno oscilacija tijekom utakmice, da greške moraju svesti na minimum, da zicere moraju, jednostavno, realizirati i što je, u takvim utakmicama najvažnije, dobiti bitku pod obručima. Ništa im se, nažalost, nije ostvarilo. Počeli su dobro, završili loše. Vodili su i devet razlike u drugoj četvrtini, ali su, zbog vlastitih grešaka i brzopletosti, prosuli prednost do poluvremena. Treća četvrtina je bila, doista, za zaborav, a takvu prigodu Varaždinci nisu mogli propustiti. Bili su usredotočeniji u svemu, mudrije su se i racionalnije postavili i potpuno zasluženo odnijeli bodove u barokni grad, a dodatno zakomplicirali križevačku želju da se nakon puno, puno godina konačno okrune naslov prvaka sjevernjaka.

Radnik nije našao rješenje za varaždinskog razigravača i kapetana Štambuka, a velike su im probleme stvarali Smontara, Novak i Majdak. No, sve ide od glave (playa), a Štambuku u tomu večeras nije bilo ravna. Kapetan Radnika Ivan Svoboda u završnoj se četvrtini, gotovo, sam nadmetao s gostima. Divić je bio solidan, Šašek borben kao i obično, ali je to nedostatno za pobjedu nad momčadi koja zna igrati. Otegotna okolnost bila je neigranje Tomislava Žulja zbog ozljede. San o naslovu nije još samo san, premda su u dva tjedna Križevčani pretrpjeli dva poraza, a na ljestvici su ih, zbog međusobnog omjera preskočili Virovci. Glavu gore, nije sve izgubljeno. Radnik gostuje u sljedeća dva kola u Đurđevcu i Čakovcu.

RADNIK: M. Matoić, Brkić 5, Kurpez 2, Garvanović 13 (1×3), Šašek 3, Biondić, Svoboda 27 (5×3), Ribarić 4, Prstec, Divić 16 (3×3), Fržović, Bolčić 2. VARAŽDIN: Štambuk 22 (2×3), Ahmetović, Skenderović, Ptiček, Čevra 2, Smontara 20 (3×3), Mak, Majdak 17, Prprović 5. Novak 18 (4×3). Trener: Igor Jakšić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.