Favorit za Oscare u križevačkom kinu

U petak 2. veljače u 20 sati Kino Križevci ima na repertoaru špijunski triler Argylle: Misteriozni špijun. Samozatajna i povučena Elly Conway autorica je niza špijunskih romana, a iako joj knjige obiluju akcijom, njezina idealna zabava je provođenje večeri kod kuće uz računalo i mačka Alfieja. Kada se jednoga dana zapleti njezinih knjiga, kojima je glavni lik tajni agent Argylle, počnu odražavati na aktivnosti špijunske organizacije u stvarnom životu, Ellyne mirne večeri kod kuće postaju prošlost. Zajedno sa špijunom Aidanom, s mačkom u ruksaku, Elly juri po cijelom svijetu kako bi ostala korak ispred ubojica, dok se granica između njezinog izmišljenog svijeta i onog stvarnog sve više muti. U akcijskom trileru kojeg donosi redatelj Matthew Vaughn glavne uloge tumače Bryce Dallas Howard i oskarovac Sam Rockwell, a pojavljuju se Henry Cavill, John Cena, Bryan Cranston, Catherine O’Hara, Sofia Boutella, Ariana DeBose, Samuel L. Jackson, Dua Lipa.

U subotu u 17 sati prikazuje se obiteljski pustolovni film Lassie 2. Najpoznatiji koli Lassie ovoga će puta biti u akciji spašavanja sa svojim najboljim prijateljem Florianom i njihovim novim prijateljima Henrijem, Cleom i malim Pippom, pasmine jack russell terijer. Tijekom ljetnih praznika, Flo se odbija rastati od svoje voljene Lassie i umjesto da s roditeljima ode na odmor na Kanarske otoke, praznike provodi u Južnom Tirolu na farmi kod svoje tete Cosime, koja živi s djecom i malim psom Pippa, pasmine jack russell terijer. Kad djeca saznaju da psi počinju nestajati u selu, jako su uznemirena i strahuju za sigurnost Lassie i Pippe. Ali ubrzo netko provali u tetinu kuću i ukrade psa Pippa. Najslavniji od svih ovčara nakon tri godine vraća se na velika platna – s novom uzbudljivom obiteljskom avanturom i nezaboravnim iskustvom za velike i male ljubitelje pasa. Srdačna priča o neraskidivom prijateljstvu između dječaka i njegovog psa škotskog ovčara nastavak je filma Lassie (2020.), temeljenog na poznatom izvornom romanu engleskog pisca i scenarista Erica Knighta.

U subotu u 20 sati prikazuje se SF crna komedija Uboga stvorenja, novi film Yorgosa Lanthimosa, jednog od najoriginalnijih redatelja današnjice. Kritika ga je opisala kao feminističku reviziju Frankensteina, koja gledatelja osvaja svojim humorom, režijom i upečatljivim vizualnim stilom, a posebno su hvaljeni glumački nastupi Emme Stone, Marka Ruffala i Willema Dafoea. Priča počinje u viktorijanskom Londonu, Bella Baxter mlada je žena, koju je još kao dojenče oživio genijalni, nekonvencionalni znanstvenik i liječnik Godwin Baxter. Mentalno još uvijek dijete, no željna je učenja i doživljaja koji su joj tijekom odrastanja bili uskraćeni. U nju se zaljubljuje Duncan Wedderburn, lukavi i razuzdani odvjetnik, koji se za nju zaručuje i vodi je na put oko svijeta. Kako stječe nova iskustva, Bellin se um razvija i počinje žudjeti za autonomijom. Film Uboga stvorenja premijerno je prikazan na 80. Venecijanskom filmskom festivalu, na kojem je i osvojio Zlatnoga lava. Osvojio je i dva Zlatna globusa te po jedanaest nominacija za Oscar i nagradu Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti, redom za najprestižnije kategorije.

U nedjelju popodne u 17 sati prikazuje se crtić Vau Vau zvijezda 2. Bodi je tibetanski mastif od kojeg se očekuje da bude sljedeći seoski čuvar stadu veselih ovaca, no on baš i nije oduševljen tom idejom jer želi postati najveća rokenrol zvijezda. Godinu dana nakon prvog nastupa: Bodi i njegov bend postali su lokalno poznati, čak imaju i odane obožavatelje. Kad im glazbeni mogul po imenu Lang pruži priliku za turneju s pop senzacijom, Lil’ Foxy, Bodi i njegovi prijatelji shvate da slava ima svoju cijenu i na kraju otkriju da jedino ako ostanete vjerni sebi možete osloboditi snagu rokenrola.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.