[FOTO] Knjiga im je nadahnuće – sinoć nagrađeni najčitatelji i najčitateljice

Pod motom “knjiga je nadahnuće” sinoć su u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” proglašene najčitateljice i najčitatelji u 2023. godini s područja koje pokriva križevačka knjižnica i njena bibliobusna služba. Ova priznanja Knjižnica dodjeljuje šesti put svojim čitateljima koji su kroz godinu posudili najviše knjiga kako bi, uz pohvalu onima koji puno čitaju, potaknula i druge da posjećuju knjižnicu i čitaju knjige. Ravnateljica Marjana Janeš Žulj proglasila je učenicu 7. razreda OŠ “Vladimir Nazor” i uspješnu atletičarku Klaru Rađu novom ambasadoricom čitanja i dala joj važan zadatak – promovirati čitanje. Klari to, čuli smo jučer od knjižničarke Maje Petračije koja je predstavila svakog od nagrađenih, neće biti nikakav problem jer i sama puno čita, a njena je obitelj prije točno pet godina na ovakvoj dodjeli nagrađena za najviše pročitanih knjiga.

U kategoriji igraonica, najčitateljicom proglašena je trogodišnjakinja Ana Maria Prosenečki koja je istu nagradu zaradila i prošle godine, dok je u kategoriji predškolaca najviše knjiga pročitala Iris Kruhin. Među učenicima nižih razreda najčitateljem je progašen Andreas Vukalović, a od učenika viših razreda sestre Karla i Lucija Vlahek. Najviše knjiga među studentskom populacijom pročitala je Mihaela Pokrivač, od odraslih Vesna Pokos Perharić, a u kategoriji umirovljenika Zorica Lober.

Osim u knjižnici, puno knjiga posuđuje se i iz bibliobusa, a u kategoriji nižih razreda najčešći je korisnik bio Luka Podolski. Od učenika viših razreda nagrađena je Tina Horvat, a među studentima je i ove godine najviše čitala Karla Miklečić. U kategoriji odraslih najčitačica je Maja Ljubek, a među umirovljenicima Ivka Lugarec. Među korisnicima obiteljske iskaznice najviše knjiga pročitali su Šustići: Vigo, Teuta i roditelji Ana i Igor, a svi nagrađeni dobili su vrijedne poklone i godišnje članarine za knjižnicu uz čestitke ravnateljice Janeš Žulj i pročelnika za društvene djelatnosti Sandra Novosela. U glazbenom dijelu programa sudjelovali su učenici Glazbene škole Alberta Štrige.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.