Večeras predavanje na sastanku IT Pro User grupe Križevci

U petak, 12. siječnja 2024. godine u dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci održan će se prvi ovogodišnji sastanak IT Pro User grupe Križevci s predavanjem na temu “Virtualizacija tenanta kao način upravljanja velikim M365 okruženjima”, koje će održati voditelj grupe Goran Žarinac.

Goran Žarinac informatičkim se tehnologijama bavi više od 20 godina. Radi na mjestu senior sistem inženjera u poduzeću KONČAR-DIGITAL. Pasionirani je sistemac i Windows junkie. U fokusu interesa su mu Hyper-V, Active Directory, Azure i Microsoft 365. Još uvijek ga obuzme dječačko veselje kada riješi problem i to ga tjera dalje iz dana u dan. Nositelj je velikog broja Microsoftovih industrijskih certifikata vezanih za Azure, Windows i Windows Server operativne sustave te za Office 365. Aktivni je član Microsoft Community-ja kao voditelj IT Pro User grupa Zagreb i Križevci. U slobodno vrijeme gleda i čita SF te radi na stjecanju novih znanja koje rado dijeli s ostalim kolegama.

Opis predavanja: “Kada kao sistem ineženjeri održavamo Microsoft 365 okruženje za kompaniju s jednostavnim unutarnjim ustrojstvom, Microsoft 365 konzole koje imamo na raspolaganju zadovoljavaju gotovo sve potrebe za day-to-day administraciju. Kada pak imamo kompaniju s kompleksnijim unutarnjim ustrojstvom, stvari postaju komplicirane. Odvojeno računovodstvo i plaćanje računa za svaku ustrojstvenu jedinicu kompanije, zasebno upravljanje licencama, zaseban L1 support koji treba ovlasti samo za svoju ustrojstvenu jedinicu, HR odjeli koji trebaju prva za izmjenu atributa samo na korisničkim računima korisnika u svojim ustrojstvenim jedinicama, kreiranje izvještaja na razini kompanije i na razini svake pojedine jedinice. Sve to postaje vrlo teško i komplicirano. U takvim scenarijima CoreView je alat koji nam, uz pomoć virtualizacije Microsoft 365 tenanta, omogućava laku i jednostavnu administraciju. Na ovom pretežito demo predavanju sa svega nekoliko slajdova, pokazat ćemo vam kako pomoću alata CoreView virtualizirati Microsoft 365 tenant i riješiti sve probleme koje složena organizacija kompanije svakodnevno stavlja pred sistem inženjere zadužene za održavanje Microsoft 365 tenanta.”

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.